Een onbezorgde vakantie voor ongeneeslijk zieke kinderen

casa ametzawoensdag, 19 april 2017

 

Casa Ametza streeft ernaar om jaarlijks 300 gezinnen een zorgeloze en op maat gemaakte vakantie te bieden. Dit jaar starten ze met een proefproject: een midweek in augustus en een weekend in september worden vrijgehouden voor gezinnen waarbij een kind in behandeling is voor kanker of dat eerder geweest is.

Het doel is dat de zieke kinderen, de broers en zussen, de ouders en de opa’s en oma’s samen komen genieten van een onbezorgde tijd, dat ze eventjes aan iets anders kunnen denken en samen fijne dingen kunnen beleven. Dankzij enthousiaste vrijwilligers en enkele sponsors biedt Casa Ametza tijdens deze periodes een aantal gratis activiteiten aan.

De vrijwilligers vertellen een prachtig verhaal in een fijne ruimte,  bakken pannenkoeken, spelen allerlei (rustige) spelletjes met de kinderen, ravotten in de tuin, knutselen maar kunnen bv. ook babysitten. De professionele zorgverleners waarmee zij samenwerken, bieden een helpende hand tijdens deze vakanties.

Verder wil Casa Ametza de gezinnen zo veel mogelijk ondersteunen in het delen van ervaringen en in het ontmoeten van andere gezinnen die hetzelfde doormaken.