Dit vegetarische dessert is ideaal voor mensen met kanker. Het is eenvoudig te bereiden en combineert de natuurlijke zoetheid van banaan met exotische smaken zoals kokos en honing. Serveer het warm, eventueel met een bolletje ijs of een lepel vanillekwark voor extra verwennerij.
Desserten en snacks
Vegetarisch
Feestelijk recept
Herfst
Ingrediënten
- 4 bananen
- 4 eetlepels gemalen kokos
- 2 eetlepels olie of 100% plantaardige margarine
- 1 eetlepel citroen- of limoensap
- 1 eetlepel honing
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 225°C.
Bananen voorbereiden : Schil de bananen en snijd ze in de lengte doormidden. Leg ze met de bolle kant naar boven op een ingevette bakplaat.
Smaakmakers aanbrengen : Meng het citroensap met de honing en bestrijk de bananen met dit mengsel.
Vet toevoegen : Verdeel de gesmolten olie of margarine over de bananen.
Afwerken met kokos : Bestrooi met de gemalen kokos.
Bakken : Bak in de oven tot de kokos goudbruin en krokant is.
Serveren : Serveer warm, eventueel met een bolletje vanille-ijs of een lepel vanillekwark.
OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).
Zin in nog een warm fruitdessert ? Probeer dan onze bananenflap.