Banana split

Banana split

Deze romige milkshake met banaan is een heerlijke en voedzame verwennerij voor mensen die behandeld worden tegen kanker. De combinatie van zoete smaken en zachte textuur stimuleert de eetlust en levert extra energie.
Banana split
5 MINUTEN
Milkshake
Milkshake
Vegetarisch
Vegetarisch
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 600 ml volle melk
  • 240 ml chocoladesaus
  • 120 ml gesuikerd kersensap
  • 8 bolletjes vanilleroomijs
  • 4 rijpe bananen

Voorbereiding

Basis mengen : Giet de volle melk in een grote kom. Voeg de chocoladesaus, het kersensap en de bolletjes vanille-ijs toe.
Fruit toevoegen : Schil de bananen en snijd ze in dunne schijfjes. Voeg ze toe aan de kom.
Mixen : Mix alles met een blender of keukenrobot tot een gladde, romige massa.
Serveren : Giet in hoge glazen en serveer onmiddellijk om van de volle smaak en frisheid te genieten.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Energie: 605 kcal – Eiwitten: 12.1g per portie

VARIATIE : Vervang het kersensap door rode bessensap of door appelkersensap. Gebruik chocoladeroomijs, banaanroomijs of kersenroomijs in plaats van vanilleroomijs.

BEWAARTIPS : Bewaar ze niet langer dan 1 dag, goed afgedicht in de koelkast (lager dan 7 °C). Ze worden best zo snel mogelijk geconsumeerd. Bewaar je ze te lang, dan verkleuren ze en verliezen ze hun smaak. Als je ze na bereiding niet onmiddellijk serveert, moet je ze nog eens goed opkloppen of omroeren.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Zin in een ander dessert met banaan ? Probeer dan zeker de bananenflap, een zachte en troostrijke snack.

 

Meer inspiratie