Mechelse bloemkoolsoep

Mechelse bloemkoolsoep

Deze Mechelse bloemkoolsoep is eenvoudig, voedzaam en perfect voor koude dagen. Ze zit boordevol groenten en vezels, en is licht verteerbaar. Een ideale keuze voor wie op zoek is naar comfortfood met een gezonde twist.
Soep
Soep
Vegetarisch
Vegetarisch
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst
Winter
Winter

Ingrediënten

  • 1 l vetarme bouillon (rund, kip of groenten)
  • 2 grote aardappelen
  • 1 grote bloemkool
  • 1 bleek- of voetselder
  • 1 sla
  • 80 g olie of 100 % plantaardige vetstof
  • 50 g kervel
  • Peper, zout

Voorbereiding

Was alle groenten en de kervel grondig. Schil de aardappelen en uien. Snijd alle groenten in stukken. Houd enkele kleine bloemkoolroosjes apart voor de afwerking.
Verhit de olie of margarine in een grote kookpot. Voeg de groenten toe (behalve de apart gehouden roosjes) en stoof enkele minuten op middelhoog vuur om de smaken vrij te laten komen.
Voeg de aardappelen en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.
Haal de pot van het vuur en mix de soep met een staafmixer of passeer ze door een roerzeef tot een gladde, homogene textuur.
Kook de apart gehouden bloemkoolroosjes in licht gezouten water gedurende 5 à 7 minuten tot ze beetgaar zijn.
Giet de warme soep in kommen. Werk af met de gekookte bloemkoolroosjes en enkele blaadjes verse kervel.

OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging, vermoeidheid).

Fan van zachte, vegetarische soepen? Probeer dan zeker onze rijke velouté met bloemkool en brie, een romige en voedzame variant.

Meer inspiratie