Neppopcorn van kikkererwten

Neppopcorn van kikkererwten

De peulvruchten vormen hier een pluspunt. Maar dit recept biedt ook een zoutarm alternatief voor hartige popcorn. Door het gebruik van specerijen heb je (bijna) geen zout meer nodig, wat aanbevolen wordt in de preventie van maagkanker.
Vegetarisch
Vegetarisch
Voorgerecht
Voorgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (gemiddeld 400 g, uitlekgewicht ongeveer 240 g) uitgelekt en gespoeld
  • 50 g bruine suiker
  • 1 koffielepel kaneel
  • specerijen naar keuze, zout of zoet: bv. gemberpoeder, komijnpoeder, speculaaskruiden… (arachide)
  • olie zout (optioneel)

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C. Droog de kikkererwten met keukenpapier. Meng ze in een kom met de suiker, de kaneel, de specerijen naar keuze en wat olie.
Spreid uit op een ovenplaat bedekt met bakpapier en laat 20 minuten bakken in de oven.
Meng een zoete bereiding met nog wat suiker, een zoute bereiding met een beetje zout. Serveer meteen.

Recept van Candice Kother

Download de receptenboek

Meer inspiratie