Penne met room en gerookte zalm

Penne met room en gerookte zalm

Deze eenvoudige maar smaakvolle pasta is ideaal voor mensen met kanker. De combinatie van gerookte zalm en volle room zorgt voor een gerecht dat rijk is aan calorieën en eiwitten, perfect bij verminderde eetlust of vermoeidheid.
Penne met room en gerookte zalm
15 - 20 MINUTEN
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Visgerecht
Visgerecht
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker

Ingrediënten

  • 260 g ongekookte penne
  • 140 g gerookte zalm
  • 4 kleine takjes tijm
  • 60 ml olijfolie
  • 160 g room (35 % vet)
  • gemalen zwarte peper

Voorbereiding

Breng een grote pan water aan de kook met een snufje zout en kook de pennes volgens de aanwijzingen op de verpakking tot ze al dente zijn. Giet ze af en houd ze warm.
Snijd de gerookte zalm in reepjes. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de tijm toe om de olie te aromatiseren. Voeg vervolgens de room toe en laat zachtjes sudderen tot de saus licht indikt.
Voeg de zalm toe en laat nog een paar minuten op laag vuur trekken, zodat de smaken zich goed mengen zonder dat de zalm te gaar wordt.
Meng de warme pennes door de saus en roer voorzichtig zodat alles goed verdeeld is. Serveer meteen, eventueel met een beetje verse dille als afwerking.
OPGELET : Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid).

Energie: 563 kcal – Eiwitten: 17.7g

VARIATIE : Vervang de penne door een andere pastasoort naar keuze (macaroni, spirelli, …). Strooi verse dille over het
gerecht.

De recepten zijn een idee van Sarah Van Den Brande. Ze kwamen tot stand in het kader van haar eindwerk aan de KaHo Sint-Lieven, departement Voeding & Diëtetiek te Gent, in samenwerking met Stichting tegen Kanker.

Zin in een ander romig visgerecht ? Probeer dan zeker deze maatjes met appel.

Meer inspiratie