Tips bij metaalsmaak

 

  • Gebruik plastic bestek.
  • Kook met glazen in plaats van metalen kookgerei.
  • Vermijd voeding in blik.
  • Drink voldoende.
  • Friszure dranken geven een frisser gevoel in de mond (sap van citrusvruchten, limonade, ...). Echter, te mijden bij mondzweren.
  • Eet citroensnoepjes, kauwgom of pepermunt, eventueel suikervrij.
  • Probeer zure voeding, drankjes, snoep, behalve bij mondzweren.
  • Probeer zoetere voeding.
  • Opteer voor koude of diepgevroren gerechten (zoals roomijs).
  • Eet vers fruit zoals ananas.
  • Vervang rood vlees door gevogelte, vis, eieren, bonen en kaas.
  • Marineer vlees/gevogelte met fruitsap, soja-, zoete-, zure-, wijn-, azijn- of barbecue saus.
  • Versterk de smaak van je voeding met sterke kruiden en specerijen.
  • Versterk de smaak van je gerechten met monosodiumglutamaat of Ve-tsin (verkrijgbaar in de (Chinese) supermarkt):
    • Opgelet! Sommige mensen reageren allergisch op dit product, probeer het dus eerst in kleine hoeveelheid.
    • MSG bevat natrium, daarom de bloeddruk opvolgen.

Gerechtentips*

Eet gerechten op kamertemperatuur of koud.

  • melk
  • yoghurt
  • milkshakes
  • pindakaas
  • vla
  • pudding
  • cottage cheese
  • hummus
  • eiersalade
  • bonen
  • kaas
  • quiche
  • kip of kalkoen
  • vis

Volg ook onze algemene voedingstips bij smaak- en reukverandering >>

Recepten bij smaak en reukverandering vind je in onze receptenrubriek >>

Laatst aangepast op: 26/04/2017

Getuigenissen

“Er was bij mij geen sprake van een voorgeschiedenis van borstkanker in mijn familie, ik behoorde niet tot een risicogroep. Voor ik ziek werd, was ik dus helemaal niet bezig met kanker of met preventie, hoewel we een betrekkelijk gezond leven leidden. Ik zou durven zeggen dat preventie belangrijker geworden is sinds ik ziek werd. En niet enkel in verband met borstkanker, maar in verband met alles, of het nu gaat om tabak, de zon, voeding ... Lees verder