Voeding bij kanker

Tegenwoordig bestaat er een brede wetenschappelijke consensus over het feit dat een gezonde levenswijze – met onder meer aandacht voor een evenwichtige voeding – verschillende kankertypes kan helpen voorkomen. 

Het aspect voeding en voedingsbegeleiding krijgt tijdens de ziekte vaak nog te weinig aandacht. De verklaring is simpel: voeding maakt geen deel uit van de behandeling tegen kanker, en levert dus geen rechtstreekse bijdrage tot genezing. Toch is dit niet helemaal correct, zo weten we nu. Voeding blijkt wel de behandeling tegen kanker te ondersteunen.

Aangezien kanker of de behandeling ervan het vaak moeilijk maakt om het gewone eetpatroon te blijven volgen, is hulp van gespecialiseerde personen geen overbodige luxe. De bedoeling is dat iedereen die met kanker te maken krijgt, zo lang mogelijk goede eetgewoonten behoudt en blijft genieten door middel van enkele eenvoudige tips.

Twitter

@Samen_tg_Kanker

RT @tergat: Belangrijke boodschap van algemeen nut: facebook.com/stevenpauwelsa… @Samen_tg_Kanker http://t.co/IEvcnUL9b9

@Samen_tg_Kanker

Aroma's e-sigaretten schadelijker dan gedacht - De Standaard standaard.be/cnt/dmf2015041… via @destandaard

Website gehost doorPriorweb