In 2021 financiert Stichting tegen Kanker 63 onderzoeksprojecten voor een totaalbedrag van 23,8 miljoen Euro

Om de twee jaar lanceert Stichting tegen Kanker een oproep naar onderzoeksprojecten in de oncologie om fundamenteel, translationeel en klinisch onderzoek te financieren.  Dit jaar zijn 63 veelbelovende projecten van verschillende universiteiten en ziekenhuisinstellingen in het hele land geselecteerd. Dankzij de vrijgevigheid van de donateurs kan € 23,8 miljoen over de projecten worden verdeeld.
 

Onderzoek financieren om kanker terug te dringen

 

Financiering van wetenschappelijk onderzoek is de belangrijkste missie van Stichting tegen Kanker. Alleen via onderzoek kunnen genezingskansen vergroten en de levenskwaliteit van patiënten verbeterd worden. Dankzij de vooruitgang in kankeronderzoek is vandaag nog 70% van de mensen in leven 5 jaar na hun kankerdiagnose. Dat is 30% meer dan 30 jaar geleden. Stichting tegen Kanker is opgetogen over deze vooruitgang en trots hieraan te kunnen bijdragen. Maar er is nog veel te doen... Want kanker komt steeds vaker voor. En ondanks een verhoogde kans op genezing dankzij voortgezet kankeronderzoek, sterven nog steeds te veel mensen aan de ziekte.


Grote dank aan onze donateurs

In fundamenteel onderzoek  zijn de volgende thema's  gericht op een beter begrip van kankerontwikkeling:

  • Genen en kanker
  • Immunotherapie
  • Metabolisme, invasie en metastases.
     

Selectie door een jury van internationale wetenschappelijke raden en experten

 

Stichting tegen Kanker omringt zich met erkende professionals en experten om de onafhankelijke selectie van de projecten te garanderen. Twee onafhankelijke wetenschappelijke raden werden bijgestaan door internationale experten. Niet minder dan 422 experten stelden hun expertise ter beschikking van Stichting tegen Kanker bij de analyse en evaluatie van de ingediende projecten.
 
Stichting tegen Kanker is blij dat teams van internationaal gerenommeerde onderzoekers uit het hele land zijn geselecteerd bij vooraanstaande universiteiten en ziekenhuizen.

Verdeling per universiteit en soort onderzoek: