Organ saving treatment and improvement of quality of life

jaar 2022

 
Stichting tegen Kanker lanceert een nieuwe uitzonderlijke projectoproep " Organ saving treatment and improvement of quality of life 2022 "
 
In het kader van deze specifieke oproep stelt Stichting tegen Kanker dankzij de vrijgevigheid van haar donateurs 5 miljoen euro ter beschikking. 
 
Deze projectoproep is gericht aan onderzoekteams die klinisch kankeronderzoek uitvoeren in een Belgisch ziekenhuis of Belgische universiteit in samenwerking met 1 of 2 andere onderzoekteams die tot verschillende netwerken behoren.
 
Het onderzoeksproject dient een combinatie van behandelingen of verbeteringen te bestuderen die patiënten met een specifieke vorm van kanker in staat stellen het aangetaste orgaan of organen en zijn/hun functie te behouden. Het doel is om een even grote of hogere overlevingskans te bereiken met een grotere levenskwaliteit.
 
Per multicentrisch project kan een financieringsaanvraag worden ingediend gaande van €800 000 tot maximum €1 800 000.
 

Algemeen reglement 

Oproep afgesloten

  • Deadline voor het indienen van de dossiers: 31 mei 2022 om 13.00 uur.  
  • Resultaten: De resultaten van de eindselectie zullen in december 2022 bekend worden gemaakt.

 

 

Getuigenissen

Fried Ringoot, één van de meest positieve mensen die we kennen, deelt in deze videogetuigenis hoe hij en zijn vrouw Anny kanker hebben ervaren, waar hij kracht uit putte om door te zetten en hoe de ziekte zijn leven veranderde.Lees verder