Ontdek de recepten van Sofie Dumont | Stichting tegen Kanker
Sofie Dumont: pancakes van zoete aardappel en gebakken appel

Ontdek de recepten van Sofie Dumont

Bekende chef kok Sofie Dumont verleent haar steun aan de acties van Stichting tegen Kanker. Sofie zal zich vooral inzetten bij de acties rond gezonde voeding en kinderen, maar omdat kanker zowat iedereen van ver of dichtbij raakt, blijft het daar niet bij. De volgende stap in de samenwerking zijn twaalf heerlijke en gezonde recepten in video- en fotoreportage. 

Elke maand ontdek je hier en in de nieuwsbrief een nieuw, lekker recept van Sofie. Schrijf je hier in. Smakelijk!

Ladychef, Sofie Dumont

Dumont volgde een koksopleiding aan Elishout in Anderlecht, een opleiding traiteur in Ter Groene Poorte in Brugge en een specialisatiejaar desserten in Coloma te Mechelen. Ze presenteerde het kookprogramma De keuken van Sofie, dagelijks op VTM. Dumont werkte na haar opleiding tot chef-kok 4 jaar voor de gerenommeerde Brusselse chocolatier Wittamer. In 2002 won ze de Prix Mandarine Napoléon voor beste dessert. In 2007 nam ze samen met een zakenpartner het gastronomische restaurant Les Eleveurs in Halle over. In 2009 verkoos het culinair maandblad Ambiance haar tot 'Lady Chef of The Year'.

Website Sofie Dumont

Facebook Sofie Dumont

Recept van de maand

Komkommer basilicum fizz

Een knalgroene frisse mocktail waar je eindeloos kan van genieten!

Ontdek het recept hier

Alle recepten

Maart: pancakes van zoete aardappel en gebakken appel

April: volkoren pasta vogelnestjes met 7-groentensaus

Mei: soep van geroosterde gele paprika en wortel, pesto van zongedroogde tomaten

Juni: asperges for the win! Met een frisse dille vinaigrette is deze prachtige plateau zo op!

Juli: Spiesjes van speltcake en fruit met aardbeiencoulis​

Augustus: Brochettes met kip, ananas en krieltjes met avocado dip​

September: volkoren groenterol-boterhammetjes, compote, quinoabar, citroen-munt water 

Oktober: Pompoensoep met scampi’s en sesam-koriander salsa

November: Chili sin carne met volkoren couscous

December: Cordon bleu van zeeduivel met volkoren pasta en pesto

Januari: Lasagne van wintergroenten en quinoa

Februari: Komkommer basilicum fizz

 
 
Laatst aangepast op: 12/02/2019

Getuigenissen

Nathalie et Sabrina répondent au Cancerinfo de la Fondation contre le Cancer
Sabrina en Nathalie, de coördinatoren van Kankerinfo, luisteren naar u en beantwoorden al uw vragen per telefoon of via e-mail. Ze vertellen ons over hun werk.Lees verder