Sofie Dumont: pancakes van zoete aardappel en gebakken appel

Ontdek de recepten van Sofie Dumont

Bekende chef kok Sofie Dumont verleent haar steun aan de acties van Stichting tegen Kanker. Sofie zal zich vooral inzetten bij de acties rond gezonde voeding en kinderen, maar omdat kanker zowat iedereen van ver of dichtbij raakt, blijft het daar niet bij. De volgende stap in de samenwerking zijn twaalf heerlijke en gezonde recepten in video- en fotoreportage. 

Elke maand ontdek je hier en in de nieuwsbrief een nieuw, lekker recept van Sofie. Schrijf je hier in. Smakelijk!

Ladychef, Sofie Dumont

Dumont volgde een koksopleiding aan Elishout in Anderlecht, een opleiding traiteur in Ter Groene Poorte in Brugge en een specialisatiejaar desserten in Coloma te Mechelen. Ze presenteerde het kookprogramma De keuken van Sofie, dagelijks op VTM. Dumont werkte na haar opleiding tot chef-kok 4 jaar voor de gerenommeerde Brusselse chocolatier Wittamer. In 2002 won ze de Prix Mandarine Napoléon voor beste dessert. In 2007 nam ze samen met een zakenpartner het gastronomische restaurant Les Eleveurs in Halle over. In 2009 verkoos het culinair maandblad Ambiance haar tot 'Lady Chef of The Year'.

Website Sofie Dumont

Facebook Sofie Dumont

Recept van de maand

Spiesjes van speltcake en fruit met aardbeiencoulis​

Die kleine mannen een hele vakantie bezighouden, ja ja, we kennen het... Samen bakken is altijd een goed idee! Deze spiesjes zijn lactosevrij en met dadels gemaakt in plaats van suiker!! Proeven tussendoor is toegestaan. 

Laatst aangepast op: 18/07/2018

Getuigenissen

Stichting tegen Kanker wil patiënten helpen om hun voorkomen te verzorgen zodat ze, ondanks de effecten van de ziekte en de behandeling, een positief zelfbeeld en een zo goed mogelijke levenskwaliteit behouden. Lees verder