Alles over kanker

Laatst aangepast op: 14/02/2023

Oorzaken van kanker

Voor sommige kankers zijn risicofactoren (oorzaken) gekend, voor andere kankers weten we niet waarom iemand kanker krijgt. Voor de meeste kankers gelden de twee: we kennen bepaalde oorzaken, maar er zijn ook veel gevallen die we niet kunnen verklaren. Lees hier meer over de oorzaken van kanker.

 

Opsporing en alarmsignalen

Opsporing kan bepaalde kankers (of bepaalde precancereuze afwijkingen) opsporen lang voor de eerste symptomen verschijnen. Aanhoudende afwijkingen zijn alarmsignalen om je te laten onderzoeken.

Medische onderzoeken

Om een individuele behandeling te kunnen starten, is een uiterst nauwkerige diagnose van het kankergezwel noodzakelijk.

Behandelingen

 De keuze van de behandeling is afhankelijk van meerdere factoren en afhankelijk van elke situatie. Elke kanker is heel specifiek en vraagt een aangepaste manier van aanpak.

Bijwerkingen

Radiotherapie, chirurgie, nieuwe doelgerichte behandelingen ... ze kunnen allemaal bijwerkingen hebben. ze variëren van patiënt tot patiënt en van behandeling tot behandeling.

Deze jongerenwebsite bevat aangepaste informatie voor jonge kankerpatiënten en hun naasten.

Uw vragen over kanker

Hoeveel kost een microscoop? Uit wie bestaat een onderzoeksteam? Waar staat het wetenschappelijk onderzoek naar Leukemie? En u? Welke vragen heeft u rond het kankeronderzoek?