Smaakveranderingen - modifications du goût

Smaakveranderingen

Smaakverandering komen heel vaak voor bij kanker en kankerbehandeling(en). Ze kunnen ervoor zorgen dat je plots een afkeer voelt tegenover sommige, vaak sterk geurende, voeding. Ook zogenaamde ‘negatieve associaties’ van voeding met bepaalde ervaringen tijdens de ziekte of de behandeling(en) kunnen je parten spelen. Als je bijvoorbeeld misselijk werd kort nadat je de laatste keer je lievelingsgerecht at, kan het dat je daar nu helemaal geen zin meer in hebt.

Hieronder vind je meer info, algemene voedingstips, en ook specifieke tips volgens hoe jouw smaak veranderd is. Op die manier hopen we je te helpen blijven genieten van eten. Dat is belangrijk, want ondervoeding komt vaak voor bij kanker, en kan het welslagen van je behandeling(en) beïnvloeden, net als bijwerkingen ervan doen toenemen. Je moet het absoluut voorkomen.

Recepten bij smaak en reukverandering vind je in onze receptenrubriek >>

Laatst aangepast op: 5/10/2017

Afkeer voor bepaald voedingsmiddel

Hoe ontstaan smaakveranderingen ?

Getuigenissen

De mysteries achter de natuur, achter het leven ontrafelen, en op die manier mensen helpen, dat is al sinds ik kind was mijn passie. In mijn onderzoeksdomein, de immuuntherapie, combineer ik die dingen elke dag: ik onderzoek hoe kankercellen ons immuunsysteem weten te bedotten, en hoe we dat kunnen verhinderen. Op die manier helpen mijn team en ik heel wat leukemiepatiënten.Lees verder