Smaakveranderingen - modifications du goût

Smaakveranderingen

Smaakverandering komen heel vaak voor bij kanker en kankerbehandeling(en). Ze kunnen ervoor zorgen dat je plots een afkeer voelt tegenover sommige, vaak sterk geurende, voeding. Ook zogenaamde ‘negatieve associaties’ van voeding met bepaalde ervaringen tijdens de ziekte of de behandeling(en) kunnen je parten spelen. Als je bijvoorbeeld misselijk werd kort nadat je de laatste keer je lievelingsgerecht at, kan het dat je daar nu helemaal geen zin meer in hebt.

Hieronder vind je meer info, algemene voedingstips, en ook specifieke tips volgens hoe jouw smaak veranderd is. Op die manier hopen we je te helpen blijven genieten van eten. Dat is belangrijk, want ondervoeding komt vaak voor bij kanker, en kan het welslagen van je behandeling(en) beïnvloeden, net als bijwerkingen ervan doen toenemen. Je moet het absoluut voorkomen.

Recepten bij smaak en reukverandering vind je in onze receptenrubriek >>

Laatst aangepast op: 5/10/2017

Afkeer voor bepaald voedingsmiddel

Hoe ontstaan smaakveranderingen ?

Getuigenissen

Patricia vertelt ons over hoe zij borstkanker beleefd heeft, wat haar heeft geholpen om deze beproeving te doorstaan en hoe de ziekte haar kijk op het leven heeft veranderd.Lees verder