Tips bij metaalsmaak

 

  • Gebruik plastic bestek.
  • Kook met glazen in plaats van metalen kookgerei.
  • Vermijd voeding in blik.
  • Drink voldoende.
  • Friszure dranken geven een frisser gevoel in de mond (sap van citrusvruchten, limonade, ...). Echter, te mijden bij mondzweren.
  • Eet citroensnoepjes, kauwgom of pepermunt, eventueel suikervrij.
  • Probeer zure voeding, drankjes, snoep, behalve bij mondzweren.
  • Probeer zoetere voeding.
  • Opteer voor koude of diepgevroren gerechten (zoals roomijs).
  • Eet vers fruit zoals ananas.
  • Vervang rood vlees door gevogelte, vis, eieren, bonen en kaas.
  • Marineer vlees/gevogelte met fruitsap, soja-, zoete-, zure-, wijn-, azijn- of barbecue saus.
  • Versterk de smaak van je voeding met sterke kruiden en specerijen.
  • Versterk de smaak van je gerechten met monosodiumglutamaat of Ve-tsin (verkrijgbaar in de (Chinese) supermarkt):
    • Opgelet! Sommige mensen reageren allergisch op dit product, probeer het dus eerst in kleine hoeveelheid.
    • MSG bevat natrium, daarom de bloeddruk opvolgen.

Gerechtentips*

Eet gerechten op kamertemperatuur of koud.

  • melk
  • yoghurt
  • milkshakes
  • pindakaas
  • vla
  • pudding
  • cottage cheese
  • hummus
  • eiersalade
  • bonen
  • kaas
  • quiche
  • kip of kalkoen
  • vis

Volg ook onze algemene voedingstips bij smaak- en reukverandering >>

Recepten bij smaak en reukverandering vind je in onze receptenrubriek >>

Getuigenissen

Christiane, en rémission d'un cancer du sein
Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. In België krijgen elk jaar ongeveer 10 000 vrouwen de diagnose te horen. In realiteit dekt de term ‘borstkanker’ verschillende types borsttumoren, met een uiteenlopende diagnose, behandeling en genezingskans. Christiane vertelt haar verhaal.Lees verder