- Gebruik plastic bestek.
- Kook met glazen in plaats van metalen kookgerei.
- Vermijd voeding in blik.
- Drink voldoende.
- Friszure dranken geven een frisser gevoel in de mond (sap van citrusvruchten, limonade, ...). Echter, te mijden bij mondzweren.
- Eet citroensnoepjes, kauwgom of pepermunt, eventueel suikervrij.
- Probeer zure voeding, drankjes, snoep, behalve bij mondzweren.
- Probeer zoetere voeding.
- Opteer voor koude of diepgevroren gerechten (zoals roomijs).
- Eet vers fruit zoals ananas.
- Vervang rood vlees door gevogelte, vis, eieren, bonen en kaas.
- Marineer vlees/gevogelte met fruitsap, soja-, zoete-, zure-, wijn-, azijn- of barbecue saus.
- Versterk de smaak van je voeding met sterke kruiden en specerijen.
- Versterk de smaak van je gerechten met monosodiumglutamaat of Ve-tsin (verkrijgbaar in de (Chinese) supermarkt):
- Opgelet! Sommige mensen reageren allergisch op dit product, probeer het dus eerst in kleine hoeveelheid.
- MSG bevat natrium, daarom de bloeddruk opvolgen.
Gerechtentips*
Eet gerechten op kamertemperatuur of koud.
- melk
- yoghurt
- milkshakes
- pindakaas
- vla
- pudding
- cottage cheese
- hummus
- eiersalade
- bonen
- kaas
- quiche
- kip of kalkoen
- vis
Volg ook onze algemene voedingstips bij smaak- en reukverandering >>
Recepten bij smaak en reukverandering vind je in onze receptenrubriek >>