Plannen voor de toekomst

Kanker hebben wil niet zeggen dat je doodgaat. De meeste vormen van kanker (ongeveer 60%) zijn te genezen als ze op tijd behandeld worden. De geneeskunde gaat bovendien vooruit en de behandelingen worden steeds doeltreffender. Duizenden wetenschappers over de hele wereld zetten zich dagelijks in voor het kankeronderzoek. Kortom, je hebt alle redenen om NIET te wanhopen.


Houdt je leven op?

Elke patiënt en elke vorm van kanker is anders. Elke dag zien de artsen mensen die ze nog maar een korte tijd gegeven hadden en die nog maanden of zelfs jaren leven. En er gebeuren ook mirakels, alle specialisten kunnen daarover getuigen. Kortom, wat er ook gebeurt, laat de moed NIET zakken.


In behandeling zijn voor kanker en ervan genezen vraagt wel tijd. Maanden, soms jaren. Ga je in afwachting je leven in ‘stand-by’ zetten? Ga je jezelf verbieden om te genieten van de prettige dingen van het leven? Om je vrienden te zien, om je uit te leven in al die activiteiten die je zo leuk vindt? Dat zou jammer en ook dom zijn, ja zelfs nefast! Je moet absoluut proberen een zo normaal mogelijk leven te blijven leiden, wat je toestand ook is.

Morgen bestaat

De beste manier om van het leven te genieten en om te beletten dat de ziekte je denken en doen beheerst, is plannen maken voor de toekomst. Blijf niet bij de pakken zitten. Plan activiteiten voor de nabije, middellange en verre toekomst. Dat kan een cultureel uitstapje zijn, een verjaardagsfeestje, een (nieuwe) vrijetijdsbesteding, een weekendje aan zee of in de Ardennen, een reis enz. Niets is verboden, zolang je maar op je gezondheid let, de behandelingen voortzet en de raad van de dokter volgt. Gun je dus een pleziertje. Vergeet niet: morgen is er ook nog een dag…

©Vivio

Getuigenissen

Véke De Munck
Ik ben geen haar veranderd, behalve mijn haar. En ik leef te graag om toe te geven aan dat beest!!! Carpe diem!!!Lees verder