Hoeveel vitamine D zit in verrijkte voedingsmiddelen en supplementen? | Stichting tegen Kanker

Hoeveel vitamine D zit in verrijkte voedingsmiddelen en supplementen?

Verrijking van voedingsmiddelen met vitamine D is zorgvuldig geregeld. De wet laat het toe voor melk en melkproducten, voor granen en aanverwante producten, margarine, sojaproducten en fruitsappen. Melk wordt gewoonlijk versterkt met 2,5 µg  vitamine D per kop. Sommige yoghurts worden verrijkt met vitamine D. Kaas, ijs en andere zuivelproducten worden over het algemeen niet verrijkt met vitamine D. Dit soort informatie vind je terug op het etiket.

De hoeveelheid vitamine D in multivitaminen en voedingssupplementen varieert gewoonlijk van 10 μg tot 50 μg.

Getuigenissen

Na haar borstkanker besloot Maria om vrijwilliger te worden voor Stichting tegen Kanker. Vandaag is zij een van onze schoonheidsconsulentes die patiënten in de watten leggen. Wat haar motiveert, is anderen de zorgen bieden die zij zelf ontving toen ze ziek was.Lees verder