Hoeveel vitamine D zit in verrijkte voedingsmiddelen en supplementen?

Verrijking van voedingsmiddelen met vitamine D is zorgvuldig geregeld. De wet laat het toe voor melk en melkproducten, voor granen en aanverwante producten, margarine, sojaproducten en fruitsappen. Melk wordt gewoonlijk versterkt met 2,5 µg  vitamine D per kop. Sommige yoghurts worden verrijkt met vitamine D. Kaas, ijs en andere zuivelproducten worden over het algemeen niet verrijkt met vitamine D. Dit soort informatie vind je terug op het etiket.

De hoeveelheid vitamine D in multivitaminen en voedingssupplementen varieert gewoonlijk van 10 μg tot 50 μg.

Getuigenissen

“Als onderzoeker weet je behoorlijk goed wat kanker is en wat de ziekte met zich meebrengt. Als geen ander zijn we op de hoogte van het belang van onderzoek naar de ziekte en van een aangepaste zorgverlening. Maar als de ziekte plots in je thuisomgeving inslaat, dan krijgt ze een heel andere dimensie."Lees verder