Hoeveel vitamine D zit in verrijkte voedingsmiddelen en supplementen? | Stichting tegen Kanker

Hoeveel vitamine D zit in verrijkte voedingsmiddelen en supplementen?

Verrijking van voedingsmiddelen met vitamine D is zorgvuldig geregeld. De wet laat het toe voor melk en melkproducten, voor granen en aanverwante producten, margarine, sojaproducten en fruitsappen. Melk wordt gewoonlijk versterkt met 2,5 µg  vitamine D per kop. Sommige yoghurts worden verrijkt met vitamine D. Kaas, ijs en andere zuivelproducten worden over het algemeen niet verrijkt met vitamine D. Dit soort informatie vind je terug op het etiket.

De hoeveelheid vitamine D in multivitaminen en voedingssupplementen varieert gewoonlijk van 10 μg tot 50 μg.

Getuigenissen

“Toen mijn vrouw onlangs te horen kreeg dat ze borstkanker heeft, kwam de ziekte opeens wel heel dichtbij… Nochtans steunen we de Stichting al jaren, omdat we het belangrijk vinden een steentje bij te dragen en omdat de Stichting op een ethisch verantwoorde manier fondsen werft. Ik was dan ook meteen gewonnen voor het concept ‘Vriend van de Stichting’. Als je als Stichting weet waarop je kan rekenen, kun je beter plannen en nog meer vooruitgang helpen boeken. Het gaat maar om een klein bedrag, maar alle beetjes helpen.”Lees verder