Hoeveel vitamine D zit in verrijkte voedingsmiddelen en supplementen?

Verrijking van voedingsmiddelen met vitamine D is zorgvuldig geregeld. De wet laat het toe voor melk en melkproducten, voor granen en aanverwante producten, margarine, sojaproducten en fruitsappen. Melk wordt gewoonlijk versterkt met 2,5 µg  vitamine D per kop. Sommige yoghurts worden verrijkt met vitamine D. Kaas, ijs en andere zuivelproducten worden over het algemeen niet verrijkt met vitamine D. Dit soort informatie vind je terug op het etiket.

De hoeveelheid vitamine D in multivitaminen en voedingssupplementen varieert gewoonlijk van 10 μg tot 50 μg.

Getuigenissen

Tom, de echtgenoot van Sophie, kreeg en overwon kanker. 3,5 jaar later is alles onder controle en voor het eerst durft het koppel weer dromen, van een toekomst, de verdere uitbouw van Toms fietsenzaak én van een grote verbouwing. Ondanks eerdere positieve signalen, blijkt het afsluiten van een schuldsaldoverzekering echter onmogelijk, ook niet mits uitsluitsel van kanker of het betalen van een schappelijke bijpremie. “Alsof kanker ons een heel leven achtervolgt.”Lees verder