football

Word ambassadeur van de rookvrije stadia!

Geniet je van de sfeer in een voetbalstadion en ben je ervan overtuigd dat roken daar niet bij past? Wil je kinderen mee helpen beschermen tegen tabaksgebruik? Word vrijwillig Ambassadeur Rookvrij Stadion! 

GEZOCHT: Rookvrije Ambassadeurs voor webstrijden Rode Duivels en Red Flames

Stichting tegen Kanker en KBVB samen met de Fanclub 1895, gaan we op zoek naar nieuwe Rookvrije Ambassadeurs die ons zullen bijstaan in het rookvrij houden van onze stadions tijdens matchen van de Rode Duivels en de Red Flames.   
Wil jij ons vrijwilligersteam van Rookvrije Ambassadeurs versterken?
Schrijf je in voor de opleiding die doorgaat op woensdag 6 april (19 uur tot 20u30) in het Proximus Basecamp in Tubeke, via deze link: https://bit.ly/3ti8ZS9

Wat doet een Ambassadeur Rookvrij Stadion?

Jouw taak is het opvolgen van het rookverbod in het stadion tijdens de matchen van onze nationale voetbalploegen. Hoe? Door het waarom van het rookvrije beleid uit te leggen, het verbod dat daaruit voortkomt, de plekken waar de maatregelen gelden en de positieve gevolgen voor de gezondheid van alle supporters en personeel. En dat allemaal met de glimlach natuurlijk!

Is het moeilijk om Ambassadeur Rookvrij Stadion te zijn?

De ervaring van 2019 toont aan dat de Ambassadeurs Rookvrij Stadion meestal erg goed worden onthaald. Ook belangrijk:
 
  • 22% van de Belgen rookt, maar 66% van hen wil stoppen.
  • Volgens een enquête van de Belgische voetbalbond ondersteunt 69% van de supporters deze maatregel.
  • In 2019 reageerden de door de Ambassadeurs aangesproken rokers meestal positief op deze aanpak, en bijna 75% van de rokers heeft spontaan zijn sigaret uitgedoofd.
  • De Rode Duivels hebben op de Werelddag zonder Tabak in 2019 ook geijverd voor de Rookvrije Stadia.
Je krijgt natuurlijk een opleiding om te weten hoe te reageren in alle mogelijke situaties en je krijgt materiaal om alles goed uit te leggen.
 
Wil je je aansluiten bij het team van vrijwillige Ambassadeurs Rookvrij Stadion? Stuur een mail naar advies@tabakstop.be.

Getuigenissen

levensloop grant
Levensloop Deinze is een prille organisatie met effect. Na de deelname en fondsenwerving voor Tour of Hope volgt nu de GRANT - Villa Zomernest vzw. Dit lokale project werd ingediend bij Stichting tegen Kanker voor het verkrijgen van een GRANT. Met succes! Villa Zomernest vzw hoort bij de laureaten en ontvangt een bedrag van € 2200 om te investeren in de inrichting van de massageruimte in het inloophuis. In het voorjaar verwachten ze hun gasten te verwelkomen. Lees verder