Mandaten in translationeel en klinisch kankeronderzoek 2023

  

 

Stichting tegen Kanker lanceert op 7 februari 2023 haar tweejaarlijkse oproep voor "Translational & Clinical Mandates".  Maximum 5 mandaten kunnen tijdens deze gelegengheid worden uitgereikt.

Deze oproep is bedoeld voor clinici-onderzoekers die in een Belgisch universitair ziekenhuis werken en die 50% van hun tijd wensen te besteden aan translationeel of klinisch kankeronderzoek.

Deze 4-jarige mandaten zijn bestemd voor artsen in bezit van een doctoraatstitel (PhD) die jonger zijn dan 45 jaar op de uiterste datum voor het indienen van de aanvraag. De Mandaten dekken de financiering van 50% van de loonkosten (alle kosten inbegrepen) van de kandidaten (maximum € 60 000/jaar en per laureaat) voor het uitvoeren van translationeel of klinisch kankeronderzoek. De laureaten blijven in dienst van hun respectievelijke ziekenhuisinstelling. Dit mandaat kan eventueel eenmalig voor 4 jaar worden hernieuwd.

Algemeen reglement

Deze oproep is afgesloten

 

  • Auditie: De voorgeselecteerde kandidaten zullen in de kantoren van Stichting tegen Kanker op 8 juni 2023 hun project voorstellen aan de jury. 

  • Resultaten: De resultaten van de eindselectie worden in juli bekend gemaakt, zodat de mandaten van de laureaten in oktober 2023 van start kunnen gaan.

  • De deadline voor de indiening van de dossiers is vastgelegd op 27 maart 2023 om 13.00 uur.  

Getuigenissen

Roularta court pour la Fondation contre le Cancer
Het sportcomité van Roularta organiseert meerdere sportieve activiteiten voor de werknemers. In 2016 kozen ze om de 20km door Brussel te lopen ten voordele van Stichting tegen Kanker.Lees verder