Activiteit

De coördinatie van oncologische zorgen

09okt202009:00-15:30

Maatregelen COZ Symposium - Coronavirus (Covid-19)

Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rond het virus heeft Stichting tegen Kanker beslist om enkele maatregelen te nemen. Al onze evenementen en symposia worden uitgesteld of geannuleerd tot en met 20 april.

Symposium coördinatie van oncologische zorgen (COZ)

Het geplande symposium op 3 april zal worden uitgesteld naar 9 oktober. Iedereen die zich ingeschreven heeft, wordt op de hoogte gebracht en terugbetaald. Een nieuwe uitnodiging zal later uitgestuurd worden. Indien je een betaling hebt uitgevoerd, zal deze worden terugbetaald. De praktische regelingen hierrond volgen later.

We bedanken jullie voor jullie begrip. Stichting tegen Kanker volgt de verdere aanbevelingen van de autoriteiten op de voet om hierop de nodige maatregelen te nemen

 


Gezien het succes van de zeven voorgaande edities, organiseert Stichting tegen Kanker op vrijdag 3 april 2020 haar achtste interprofessionele ontmoeting voor coördinatoren van oncologische zorgen (COZ), voor gespecialiseerde verpleegkundigen en andere gezondheidswerkers die actief zijn in oncologie.

Verschillende onderwerpen rond oncologische zorg zullen besproken worden tijdens een uitgebreid programma. In de voormiddag bespreken we de anatome pathologie en de  CAR-T celtherapie zowel wetenschappelijk als vanuit het contact van COZ met de patiënt. In de namiddag richten we onze specifieke aandacht op de functie-invulling van de verpleegkundig specialisten en geven we tips, tricks en praktijkoefeningen om je op de werkvloer te wapenen tegen burn-out en stresssituaties.

Het zijn stuk voor stuk thema’s die de belangrijke rol van de COZ in relatie met de patiënt benadrukken en in de kijker zetten. De experten nemen uiteraard ook de tijd om uw vragen te beantwoorden tijdens meerdere vraag -en antwoordsessies.

Meer informatie vind je hier

Getuigenissen

Sofie Demeyer
Sofie Demeyer, PhD - Fundamental Mandates, laureaten 2019Lees verder