Activiteit

International Conference on End of Life Law, Ethics, Policy, and Practice (ICEL3

07mrt201910:0009mrt201917:00

Van 7 tot 9 maart 2019 heeft de Onderzoeksgroep Zorg rond het Levenseinde van de Universiteit Gent en Vrije Universiteit Brussel de eer gastheer te mogen zijn van het 3e International Conference on End of Life Law, Ethics, Policy, and Practice (ICEL3).

ICEL is een multidisciplinaire, multisectorale en internationale conferentie die zich richt tot professionals in wetgeving, zorgverlening, filosofie, bio-ethiek, beleid rond palliatieve zorg en het levenseinde. Drie dagen lang zullen toonaangevende experten over de hele wereld zich in Het Pand in Gent buigen over de meest prangende kwesties. Geen onderwerp wordt uit de weg gegaan, van het stoppen of niet starten van mogelijk levensverlengende behandelingen over palliatieve sedatie tot medische hulp bij zelfdoding en euthanasie.

Uit ervaring van de vorige twee edities verwachten we voor deze conferentie rond de 200 deelnemers, voornamelijk uit de academische wereld. 

Meer info

Getuigenissen

De mysteries achter de natuur, achter het leven ontrafelen, en op die manier mensen helpen, dat is al sinds ik kind was mijn passie. In mijn onderzoeksdomein, de immuuntherapie, combineer ik die dingen elke dag: ik onderzoek hoe kankercellen ons immuunsysteem weten te bedotten, en hoe we dat kunnen verhinderen. Op die manier helpen mijn team en ik heel wat leukemiepatiënten.Lees verder