Fysieke activiteit bij en na kanker | Stichting tegen Kanker
Fysieke activiteit bij en na kanker

Fysieke activiteit bij en na kanker

Fysiek actief zijn is heel belangrijk in kankerpreventie, maar ook tijdens de behandeling en na kanker. Fysieke activiteit kan het effect van kankerbehandelingen verbeteren, bijwerkingen helpen verminderen, net als het risico op herval of een nieuwe kanker helpen beperken en de overleving verlengen.

Dit sterkt Stichting tegen Kanker in haar overtuiging dat voor heel wat patiënten fysieke activiteit standaard als aanvullende behandeling in het zorgtraject opgenomen moet worden. Daarom steunen wij 30 projecten die aangepaste fysieke activiteiten aanbieden tijdens en na een kankerbehandeling. Lees hier meer over de uitreiking van de Grants Fysieke Activiteit.

Zin om zelf deel te nemen aan fysieke activiteit en terwijl Stichting tegen Kanker te steunen? Schrijf je dan hier in voor Levensloop.

Bekijk hier de getuigenissen van de ceremonie van de Grants Fysieke Activiteit

Ontdek de laureaten van de Grants Fysieke Activiteit

Laatst aangepast op: 4/09/2019

Voordelen fysieke activiteit bij en na kanker

Mensen met kanker die voldoende fysiek actief zijn, kunnen de kans op welslagen van de behandeling helpen toenemen en het risico op overlijden helpen verminderen. Ze kunnen ook minder en minder ernstige bijwerkingen hebben van de ziekte en de behandeling(en). 

Lees verder

Waar kan ik terecht?

Als je in kankerbehandeling(en) bent of bent geweest, en fysiek actief wil zijn (wat sterk aangeraden wordt), raden wij je aan volgend stappenplan te volgen.

Lees verder

Aanbevelingen

Het advies om alleen maar veel te rusten bij kanker(behandeling), is achterhaald.

Lees verder

Voor oncoprofessionals

Save the date vormingen, symposia, … en wetenschappelijke referenties voor oncoprofessionals

Lees verder

Getuigenissen

An-Sofie is 27. Delphine nog jonger: 24. Niet meteen het stereotiepe beeld van “patiëntes”. En toch zijn ze dat. Ze kregen alletwee voor hun 25e te horen dat ze een melanoom hadden, de gevaarlijkste huidkanker die er is. Opmerkelijk: als ze toen wisten wat ze nu weten over uv, was het nooit zover gekomen. Vandaag zijn deze levenslustige dames in remissie en ze hebben een boodschap, die op een dag misschien wel jouw leven kan redden: Bescherm jezelf tegen te veel zon!Lees verder