Fysieke activiteit bij en na kanker

Fysieke activiteit bij en na kanker

Fysiek actief zijn is heel belangrijk in kankerpreventie, maar ook tijdens de behandeling en na kanker. Fysieke activiteit kan het effect van kankerbehandelingen verbeteren, bijwerkingen helpen verminderen, net als het risico op herval of een nieuwe kanker helpen beperken en de overleving verlengen.

Dit sterkt Stichting tegen Kanker in haar overtuiging dat voor heel wat patiënten fysieke activiteit standaard als aanvullende behandeling in het zorgtraject opgenomen moet worden. Daarom steunen wij 30 projecten die aangepaste fysieke activiteiten aanbieden tijdens en na een kankerbehandeling. Lees hier meer over de uitreiking van de Grants Fysieke Activiteit.

Zin om zelf deel te nemen aan fysieke activiteit en terwijl Stichting tegen Kanker te steunen? Schrijf je dan hier in voor Levensloop.

Bekijk hier de getuigenissen van de ceremonie van de Grants Fysieke Activiteit

Ontdek de laureaten van de Grants Fysieke Activiteit

Voordelen fysieke activiteit bij en na kanker

Mensen met kanker die voldoende fysiek actief zijn, kunnen de kans op welslagen van de behandeling helpen toenemen en het risico op overlijden helpen verminderen. Ze kunnen ook minder en minder ernstige bijwerkingen hebben van de ziekte en de behandeling(en). 

Lees verder

Waar kan ik terecht?

Als je in kankerbehandeling(en) bent of bent geweest, en fysiek actief wil zijn (wat sterk aangeraden wordt), raden wij je aan volgend stappenplan te volgen.

Lees verder

Aanbevelingen

Tegenwoordig adviseren alle artsen mensen met kanker of patiënten die een behandeling ondergaan om, in de mate van het mogelijke, actief te blijven.

Lees verder

Voor oncoprofessionals

Save the date vormingen, symposia, … en wetenschappelijke referenties voor oncoprofessionals

Lees verder

Getuigenissen

Fried Ringoot
De liefde.. zonder twijfel de liefde.. voor mekaar, het leven, dingen die je gelukkig maken.. hoe klein dan ook.. :-)Lees verder