Madats postdoctoraux

De postdoctorale mandaten in fundamenteel onderzoek

De postdoctorale mandaten in fundamenteel onderzoek zijn een nieuwe vorm van financiële steun, in 2019 ontwikkeld door Stichting tegen Kanker.

Wat is het?

Dit type mandaat wil jonge onderzoekers (maximum 40 jaar) steunen bij de uitvoering van een fundamenteel kankeronderzoeksproject. Dankzij deze financiële steun van Stichting tegen Kanker zullen de laureaten 4 jaar lang 100% van hun tijd kunnen wijden aan hun onderzoekswerk.

Dit mandaat dekt de salariskosten van de laureaten en dient als lanceerplatform voor hun onderzoekscarrière om zo een permanente academische post te kunnen behalen aan een Belgische universiteit.

De laureaten van 2019

De 10 kandidaten hieronder werden geselecteerd door de Wetenschappelijke raad en goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Stichting tegen Kanker:

Drie andere geselecteerde laureaten, namelijk Cyril Corbet (UCL), Kim Kampen (KU Leuven) en Damya Laoui (VUB), hebben intussen een ander academisch mandaat behaald en daarom het mandaat van Stichting tegen Kanker opgegeven. We wensen hen veel succes in hun verdere carrière.

De lancering van de volgende oproep voor dit soort mandaat is gepland op 4 februari 2021

Laatst aangepast op: 10/08/2020

Getuigenissen

Jacqueline is 47 als ze met abnormale buikpijn en aanhoudende vermoeidheid naar de huisarts gaat. Na een uitvoerig onderzoek valt de diagnose: eierstokkanker. Om de bijwerkingen van de ziekte en de behandelingen beter het hoofd te bieden, kiest de thuisverpleegkundige voor een combinatie met niet-klassieke geneeswijzen.Lees verder