Madats postdoctoraux

De postdoctorale mandaten in fundamenteel onderzoek

De postdoctorale mandaten in fundamenteel onderzoek zijn een nieuwe vorm van financiële steun, in 2019 ontwikkeld door Stichting tegen Kanker.

Wat is het?

Dit type mandaat wil jonge onderzoekers (maximum 40 jaar) steunen bij de uitvoering van een fundamenteel kankeronderzoeksproject. Dankzij deze financiële steun van Stichting tegen Kanker zullen de laureaten 4 jaar lang 100% van hun tijd kunnen wijden aan hun onderzoekswerk.

Dit mandaat dekt de salariskosten van de laureaten en dient als lanceerplatform voor hun onderzoekscarrière om zo een permanente academische post te kunnen behalen aan een Belgische universiteit.

De laureaten van 2019

De 10 kandidaten hieronder werden geselecteerd door de Wetenschappelijke raad en goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Stichting tegen Kanker:

Drie andere geselecteerde laureaten, namelijk Cyril Corbet (UCL), Kim Kampen (KU Leuven) en Damya Laoui (VUB), hebben intussen een ander academisch mandaat behaald en daarom het mandaat van Stichting tegen Kanker opgegeven. We wensen hen veel succes in hun verdere carrière.

De lancering van de volgende oproep voor dit soort mandaat is gepland op 4 februari 2021

Laatst aangepast op: 10/08/2020

Getuigenissen

In 2011 werd er bij Johan kanker vastgesteld en al snel wist hij: “Ik wil mijn steentje bijdragen.” Johan wilde geld inzamelen voor kankeronderzoek, omdat wetenschappelijke vooruitgang op termijn het verschil maakt. Een kleine zoektocht bracht hem bij Stichting tegen Kanker. “Toch de organisatie die zich het meest inzet en de grootste som geld inzamelt.” Vandaag is Johan vrijwilliger voor de Stichting en behalve organisator van Cyclo4Cancer ook voorzitter van Levensloop Kortrijk.Lees verder