Financiering

Financiering van het onderzoek is onze prioriteit

Stichting tegen Kanker trekt al decennialang aanzienlijke bedragen aan de financiering van kankeronderzoek.
Vandaag is de Stichting één van de belangrijkste financiële pijlers in België op het gebied van kankeronderzoek.

Sinds 1988 heeft de Stichting al tientallen miljoenen euro geïnvesteerd, goed voor de financiering van meer dan 600 projecten van verschillende Belgische universiteiten. Deze aanzienlijke inspanning was en is bepalend voor het behoud van een hoog onderzoeksniveau in ons land.

Bekijk de studie van dr. Nele Van den Cruyce over de financiële steun aan oncologisch onderzoek in België (2012).

Grants van Stichting tegen Kanker

Elke twee jaar stuurt Stichting tegen Kanker een een projectoproep voor fundamenteel, translationeel en klinisch onderzoek. De oproep staat open voor elke onderzoeker - of groep onderzoekers - die contractueel verbonden is aan een universiteit, onderzoeks- of ziekenhuisinstelling, of afhankelijk is van een vzw, een stichting van openbaar nut of privéinstelling. De instelling moet wel oncologisch onderzoek in België voeren, zonder enig direct commercieel doel.

Grants 2016 van Stichting tegen Kanker

Op 11 mei 2017 vond de officiële uitreikingsplechtigheid plaats van de Wetenschappelijke Grants 2016 van Stichting tegen Kanker, in aanwezigheid van heel wat onderzoekers, maar ook van patiënten en kopstukken van het kankeronderzoek.
 
74 onderzoeksprojecten werden geselecteerd voor een recordbedrag van in totaal 21,6 miljoen euro
 U vindt de lijst van laureaten hier U kan het volledige selectiedossier ook hier downloaden
 
Voor het eerst werden twee Cancer Research Awards uitgereikt aan de laureaten Cédric Blanpain (ULB) en Diether Lambrechts (KU Leuven). Deze prijs is een waardering voor de onderzoekers die de lijst van laureaten aanvoeren, geselecteerd door de Wetenschappelijke raden voor respectievelijk fundamenteel en translationeel & klinisch onderzoek.
•    Meer weten: bekijk hier het interview van deze twee onderzoekers
 
De officiële uitreikingsplechtigheid van de Grants 2016 van Stichting tegen Kanker vond plaats op 11 mei 2017 in de Square in Brussel. 
•    Bekijk hier de foto's en de reportage over de plechtigheid

Grants 2014 van Stichting tegen Kanker

In aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Mathilde reikte Stichting tegen Kanker op 1 december een totaal van meer dan 17 miljoen euro uit aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker in het Paleis der Academiën te Brussel.

De som wordt verdeeld onder 67 onderzoeksteams, alsook onder 8 wetenschappers die de nieuwe postdoctorale mandaten van de Stichting ontvangen. Het bedrag is de hoogste schenking die de Stichting maakte in haar 90-jarig bestaan.

BEKIJK DE FOTO'S VAN DE UITREIKINGSCEREMONIE 

De resultaten van de selectie 2014 zijn hier in te kijken

Grants 2012 van Stichting tegen Kanker

57 vernieuwende en veelbelovende projecten van Belgische onderzoeksteams kregen in totaal 12,5 miljoen euro financiële steun van Stichting tegen Kanker.
Meer weten over de onderzoeksprojecten die we steunen? Klik op de verschillende categorieën in de linkerkolom, of download het integrale dossier van de selectie 2012 door te klikken op de gele button hieronder.

Het volledige dossier Grants 2012 downloaden (PDF - 4 Mo)

De officiële uitreikingsceremonie van onze Grants 2012 vond plaats op 17 mei 2013 in Brussel. Klik hier voor meer info en foto's.

 

Meer weten over de projecten die Stichting tegen Kanker ondersteunt? Klik hier.

Getuigenissen

Team van Professor Jean-Luc Van Laethem & Ilse Rooman
Pancreaskanker is een kanker met een zeer hoog sterftecijfer. Slechts één op tien patiënten is vijf jaar na de diagnose nog in leven. En helaas schat men dat pancreaskanker tegen 2030 een van de drie dodelijkste kankers zal zijn.Lees verder