Projectoproep Grants 2018: laureaten | Stichting tegen Kanker

Projectoproep Grants 2018: laureaten

Dit jaar werd er 22,6 miljoen voorzien voor de selectie van de "Wetenschappelijke Grants 2018".

Uiteindelijk werd er 24,8 miljoen euro uitgedeeld om 74 onderzoeksprojecten te ondersteunen. Dit fantastisch resultaat is een absoluut recordbedrag dat we hebben bereikt dankzij de vrijgevigheid van onze donateurs. Wij zijn hen heel dankbaar!

Hieronder stellen wij de laureaten van 2018 voor:

  • In fundamenteel onderzoek werden 30 projecten geselecteerd en ontvangen zij een globaal budget van € 13 795 611
  • In translationeel en klinisch onderzoek werden 38 projecten geselecteerd en ontvangen zij een globaal budget van € 9 407 735
  • De gerichte oproep "Asbest" heeft 6 projecten opgeleverd die een globaal budget van € 1 589 000 zullen ontvangen.

Fundamenteel onderzoek: 30 projecten - € 13 795 611

Translationeel en klinisch onderzoek: 38 projecten - € 9 407 735 

Asbest: 6 projecten - € 1 589 000 

 

 
Laatst aangepast op: 25/10/2019

Gesteunde projecten

Team van professor Matthias D’Huyvetter

Team van professor Matthias D’Huyvetter

Dit project heeft tot doel te bekijken hoe haalbaar een gepersonaliseerde behandeling voor multipel myeloom is. Hierbij willen we in de toekomst de patiënten, na het verkrijgen van de gebruikelijke therapie, extra behandelen met een voor hun speciaal ontworpen radiotoxische stof, in de hoop om zo de residuele resistente cellen te vernietigen en de terugkeer van de kanker tegen te gaan.

Team van Professeur Benoît Van den Eynde

Université catholique de Louvain Institut de Duve Avenue Hippocrate74 - UCL 74.59 1200 Bruxelles bedrag van toekenning: € 320 000, verdeeld over 4jaar...

Team van professor Dirk De Ruysscher

Professor De Ruysscher wil de radiotherapietechnieken die met de chemotherapie worden gecombineerd verbeteren met het oog op een betere behandeling van het mesothelioom, een longvlieskanker veroorzaakt door een blootstelling aan asbest.

Onderzoekers in de kijker

Dr. Alessandra Camboni

Postdoctorale mandaten | Dr. Alessandra Camboni: De vruchtbaarheid na kanker herstellen

Een behandeling tegen kanker kan een leven redden, maar een patiënt ook onvruchtbaar maken. Tegenwoordig is het proberen behouden van de vruchtbaarheid een integraal onderdeel van de kankerzorg. In kader van het mandaat van Stichting tegen Kanker zet dr. Alessandra Camboni samen met haar team haar onderzoek voort naar de ontwikkeling van een kunstmatige eierstok om de vruchtbaarheid na kanker te herstellen.
Dr Jo Caers - Mandats postdoctiraux 2014

Postdoctorale mandaten | Dr Jo Caers

Dr. Jo Caers vond het altijd al belangrijk om de mechanismen te begrijpen die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van een ziekte of de werking van een geneesmiddel. De stap naar wetenschappelijk onderzoek was daarom een logische keuze, net zoals het contact met de patiënt niet willen verliezen – en dus beide rollen combineren – dat ook was.

Getuigenissen

Stéphanie heeft al zes jaar een hersentumor. Haar kracht om door te zetten, komt diep uit haar binnenste, maar ook haar vrienden en familie geven veel energie. De boodschap van Stéphanie: geniet met volle teugen van elke dag.Lees verder