Projectoproep Levensloop Grants

Wat zijn de Levensloop Grants?

Om de lokale gemeenschappen die Levensloop organiseren te bedanken voor hun opmerkelijke inspanningen in de strijd tegen kanker en om Vechters ook buiten het Levensloopweekend te ondersteunen wil Stichting tegen Kanker een deel van de ingezamelde fondsen gebruiken om lokale initiatieven die ten goede komen aan de patiënten en hun naasten te steunen!

Deze “Levensloop Grants” zijn een manier om tegemoet te komen aan de lokale noden op het terrein die niet binnen de huidige ondersteuningsmogelijkheden van de Stichting tegen Kanker passen.

De rest van de ingezamelde middelen blijft natuurlijk gaan naar de missie van Stichting tegen Kanker: financiering van wetenschappelijk onderzoek, sociale ondersteuning voor patiënten en hun naasten, preventie en het verstrekken van correcte informatie.

Wat nu met Covid-19?

Stichting tegen Kanker nam de moeilijke beslissing om alle Levenslopen van 2020 te verplaatsen naar 2021 omwille van Covid-19. Ondanks dit uitstel, zullen er wel Levensloop Grants worden uitgereikt in 2020!   Stichting tegen Kanker trekt hiervoor een budget van 200.000 Euro uit, onafhankelijk van de inkomsten van de Levenslopen.  Dit totale beschikbare bedrag zal verdeeld worden over alle Levenslopen waar projecten worden ingediend. 

Wie komt in aanmerking voor een Levensloop Grant?

Alle actoren binnen het medisch en psychosociaal netwerk van een regio kunnen een aanvraag indienen voor steun aan een operationeel project dat bijdraagt aan het welzijn van patiënten en hun naasten. De mogelijke bestemming is doelbewust ruim gehouden om aan de lokale noden te kunnen beantwoorden.

In aanmerking komt elke projectaanvraag van minimaal € 1.000 en maximaal €5.000.

Een onafhankelijke jury zal bepalen welke projecten weerhouden zullen worden.

Wat uiteraard niet gefinancierd kan worden, is een project dat indruist tegen de ethische waarden en missie van Stichting tegen Kanker. Bij eventuele twijfel hierover kunt u terecht bij de regiocoördinator.

Hoe een Levensloop Grant indienen?

De projectaanvraag is nu afgesloten !

Uw project kan vanaf februari 2021 opnieuw ingediend worden.

 De laureaten zullen eind november 2020  worden bekendgemaakt. 

Hieronder vindt u een link naar het overzicht van de verschillende Levenslopen.

Meer informatie betreffende het reglement en het indienen van een project vindt u in onderstaande links.

Voor het reglement van de Levensloop Grants, klik hieronder:

reglement

 Voor het indienen van een project, klik hieronder:

APPLICATIE FORM

Mocht u nog vragen hebben betreffende het indienen van een levensloop Grant, dan kunt u steeds contact opnemen met de regiocoördinator.

Voor specifieke vragen of meer informatie betreffende Levensloop: info@levensloop.be

MEER WETEN OVER LEVENSLOOP

Laatst aangepast op: 20/11/2020

Getuigenissen

clara
Onze hersenen zijn het centrum van onze gedachten, onze emoties en onze gevoelens. Ze bepalen de werking van alle andere organen en van ons lichaam. Maar hoe belangrijk onze hersenen ook zijn, het maakt ze niet immuun voor kanker. Elk jaar krijgen in België ongeveer 800 mensen te horen dat ze een hersentumor hebben, een goedaardige of een kwaadaardige. Lees de getuigenis van Clara.Lees verder