Projectoproep Levensloop Grants | Stichting tegen Kanker

Projectoproep Levensloop Grants

Wat zijn de Levensloop Grants?

Om de lokale gemeenschappen die Levensloop organiseren te bedanken voor hun opmerkelijke inspanningen in de strijd tegen kanker en om Vechters ook buiten het Levensloopweekend te ondersteunen wil Stichting tegen Kanker een deel van de ingezamelde fondsen gebruiken om lokale initiatieven die ten goede komen aan de patiënten en hun naasten te steunen!

Deze “Levensloop Grants” zijn een manier om tegemoet te komen aan de lokale noden op het terrein die niet binnen de huidige ondersteuningsmogelijkheden van de Stichting tegen Kanker passen.

De rest van de ingezamelde middelen blijft natuurlijk gaan naar de missie van Stichting tegen Kanker: financiering van wetenschappelijk onderzoek, sociale ondersteuning voor patiënten en hun naasten, preventie en het verstrekken van correcte informatie.

Wie komt in aanmerking voor een Levensloop Grant?

Alle actoren binnen het medisch en psychosociaal netwerk van een regio kunnen een aanvraag indienen voor steun aan een operationeel project dat bijdraagt aan het welzijn van patiënten en hun naasten. De mogelijke bestemming is doelbewust ruim gehouden om aan de lokale noden te kunnen beantwoorden.

In aanmerking komt elke projectaanvraag van minimaal € 1.000 en maximaal €5.000.

Een onafhankelijke jury zal bepalen welke projecten weerhouden zullen worden.

Wat uiteraard niet gefinancierd kan worden, is een project dat indruist tegen de ethische waarden en missie van Stichting tegen Kanker. Bij eventuele twijfel hierover kunt u terecht bij de regiocoördinator.

Hoe een Levensloop Grant indienen?

Wegens het toenemende succes van de levenslopen, organiseren we per jaar twee oproepen.

Voor Levenslopen in het voorjaar van 2020 kunnen projecten ingediend worden van 3 februari t.e.m. 8 juli 2020. De laureaten worden bekendgemaakt eind september 2020.

Voor Levenslopen in het najaar van 2020 kunnen projecten ingediend worden van 3 augustus 2020 t.e.m. 16 december 2020. De bekendmaking van de laureaten gebeurt eind februari 2021.

Hieronder vindt u een link naar het overzicht van de verschillende Levenslopen.

Meer informatie betreffende het reglement en het indienen van een project vindt u in onderstaande links.

Voor het reglement van de Levensloop Grants, klik hieronder:

reglement

 Voor het indienen van een project, klik hieronder:

APPLICATIE FORM

Mocht u nog vragen hebben betreffende het indienen van een levensloop Grant, dan kunt u steeds contact opnemen met de regiocoördinator.

Voor specifieke vragen of meer informatie betreffende Levensloop: info@levensloop.be

MEER WETEN OVER LEVENSLOOP

Laatst aangepast op: 3/02/2020

Getuigenissen

An-Sofie is 27. Delphine nog jonger: 24. Niet meteen het stereotiepe beeld van “patiëntes”. En toch zijn ze dat. Ze kregen alletwee voor hun 25e te horen dat ze een melanoom hadden, de gevaarlijkste huidkanker die er is. Opmerkelijk: als ze toen wisten wat ze nu weten over uv, was het nooit zover gekomen. Vandaag zijn deze levenslustige dames in remissie en ze hebben een boodschap, die op een dag misschien wel jouw leven kan redden: Bescherm jezelf tegen te veel zon!Lees verder