Projectoproep Levensloop Grants 2021

Wat zijn de Levensloop Grants?

Om de lokale gemeenschappen die Levensloop organiseren te bedanken voor hun opmerkelijke inspanningen in de strijd tegen kanker en om Vechters ook het hele jaar door te ondersteunen gebruikt Stichting tegen Kanker een deel van de ingezamelde fondsen om lokale initiatieven die ten goede komen aan de patiënten en hun naasten te steunen!

Deze “Levensloop Grants” zijn dus een manier om tegemoet te komen aan de lokale noden op het terrein.

De rest van de ingezamelde middelen blijft natuurlijk gaan naar de missie van Stichting tegen Kanker: financiering van wetenschappelijk onderzoek, sociale ondersteuning voor patiënten en hun naasten, preventie en het verstrekken van correcte informatie.

Wat nu met Covid-19?

Covid-19 maakt dit jaar heel bijzonder, ook voor Stichting tegen Kanker. Fysieke events worden geschrapt, persoonlijke contacten in ziekenhuizen zijn moeilijk, ...  In deze moeilijke tijden blijft Stichting tegen Kanker het broodnodig maatschappelijk engagement aangaan om kankerpatiënten en hun omgeving bij te staan.

Daarom stelt Stichting tegen Kanker een budget van 240.000 Euro ter beschikking voor de Levensloop Grants 2021, onafhankelijk van de inkomsten van de Levenslopen zelf. Met deze grants blijft Stichting tegen Kanker kwaliteitsvolle lokale initiatieven van de organiserende Levensloop regio's ondersteunen. 

Wie komt in aanmerking voor een Levensloop Grant?

Alle actoren binnen het medisch, psychosociaal en verenigingsnetwerk van een regio kunnen een aanvraag indienen voor steun aan een operationeel project dat bijdraagt aan het welzijn van patiënten en hun naasten. De mogelijke bestemming is doelbewust ruim gehouden om aan de lokale noden te kunnen beantwoorden.

In aanmerking komt elke projectaanvraag van minimaal € 1.000 en maximaal €5.000.

Een onafhankelijke jury bestaande uit experten en vrijwilligers zal bepalen welke projecten weerhouden zullen worden.

Wat uiteraard niet gefinancierd kan worden, is een project dat indruist tegen de ethische waarden en missie van Stichting tegen Kanker. Lees hiervoor aandachtig het reglement. Bij eventuele twijfel hierover kunt u terecht bij de regiocoördinator.

Hoe een Levensloop Grant indienen?

Deze projectoproep is afgesloten.

Uw project kan van 8 maart 2021 t.e.m. 23 april 2021, 13 uur ingediend worden.

De laureaten zullen in juli 2021 worden bekendgemaakt. 

Hieronder vindt u een link naar het overzicht van de verschillende Levenslopen.

Meer informatie betreffende het reglement en het indienen van een project vindt u in onderstaande links.

Voor het reglement van de Levensloop Grants, klik hieronder:

 

!! OPGELET: We vestigen graag uw aandacht op het feit dat wij van leverancier zijn veranderd en daarom ons indieningsplatform gewijzigd is ten opzichte van de vorige jaren. U moet een nieuwe account aanmaken om uw aanvraag in te dienen. Dank u voor uw begrip.

Mocht u nog vragen hebben betreffende het indienen van een levensloop Grant, dan kunt u steeds contact opnemen met de regiocoördinator.

Voor specifieke vragen of meer informatie betreffende Levensloop: info@levensloop.be

MEER WETEN OVER LEVENSLOOP

Getuigenissen

Josiane cancer sein métastasé
Josiane vecht al vier jaar tegen uitgezaaide borstkanker. De ziekte heeft haar prioriteiten verlegd en bracht zeker ook moeilijke tijden, maar Josiane blijft vechten met verve en geniet van de positieve momenten. Met dank aan een geweldig team: haar man, zorgverleners, familie en vrienden.Lees verder