2021, een bijzonder jaar

Van hoop naar overwinning.

Al meer dan 30 jaar financiert Stichting tegen Kanker de meest baanbrekende en innoverende onderzoeksprojecten om patiënten preciezere en vroegere diagnoses, doeltreffendere en doelgerichtere behandelingen en een betere levenskwaliteit te kunnen bieden. Meer dan 350.000 mensen hebben in de afgelopen 10 jaar kanker overleefd dankzij wetenschappelijk onderzoek.

DOE EEN GIFT EN STEUN KANKERONDERZOEK

Bestaat er een behandeling voor mijn kanker?

Elke dag stellen meer dan 70.000 mensen zich deze vraag wanneer ze een kankerdiagnose krijgen. Het is voor hen dat Stichting tegen Kanker zich dagelijks inzet.

DE STRIJD TEGEN KANKER IS NIET GEDAAN, HELP ONS MET EEN GIFT

 

 

VAN HOOP NAAR OVERWINNING!

Over Stichting tegen Kanker

De afgelopen 30 jaar heeft Stichting tegen Kanker meer dan 200 miljoen euro geïnvesteerd in kankeronderzoek in België, zowel fundamenteel, translationeel als klinisch. In 2020 werden 63 nieuwe onderzoeksprojecten gesteund voor een totaalbedrag van 23,8 miljoen euro. In 2021 hebben 17 jonge onderzoekers een postdoctoraal mandaat ontvangen om hun onderzoek verder uit te bouwen. Het totaalbedrag voor deze ondersteuning bedraagt 6,3 miljoen euro.

Elk jaar gaat meer dan 50% van de uitgaven van de Stichting naar de financiering van medisch-wetenschappelijk onderzoek. Want een beter begrip van kanker leidt tot betere behandelingen en een betere levenskwaliteit voor de patiënten. 

Getuigenissen

Luc Vautmans
Winnaars zijn gewoon verliezers die nooit opgeven. Lees verder