Kankerpreventie

Laatst aangepast op: 10/05/2021

Minder kans op kanker met 12 goede voornemens

Wie gezond leeft, loopt veel minder risico om kanker te krijgen. We zouden ongeveer 1/3 van de kankergevallen kunnen voorkomen

Lees verder

De gevaren van tabak

Roken is verantwoordelijk voor 30% van de overlijdens door kanker. Het is dus van levensbelang om het publiek in te lichten over dit onderwerp, en de mensen die willen stoppen met roken, te helpen.

Lees verder

Drinken

Minder alcohol drinken zal de kans op verschillende kankers verlagen, drink alcohol met mate. 

Huidkanker voorkomen: slim in de zon

Wanneer je verbrandt, wordt je huid onherroepelijk beschadigd. Om huidkanker te voorkomen is bescherming noodzakelijk.

Lees verder

Recepten

Lekker eten en tegelijk gezond eten is helemaal niet moeilijk. Neem een kijkje in deze rubriek, die heerlijke recepten voor elke gelegenheid bevat, van een snelle hap tot heuse feestmaaltijden.

Beweeg

Regelmatige lichaamsbeweging kan de kans op verschillende kankers verlagen, drink alcohol met mate. 

Zich laten vaccineren

Kankers zijn geen besmettelijke ziektes. Toch zijn virussen betrokken bij de ontwikkeling van bepaalde gezwellen. Tegen sommige van die virussen kun je je vaccineren!

Alarmsignalen van kanker

Ons lichaam stuurt nochtans signalen uit die kunnen wijzen op kanker. Lees er hier meer over.

Lees verder

Vroege opsporing van kanker

Op deze pagina vind je algemene informatie over screening. Toch kan geen enkele website het contact met je (huis)arts vervangen of uitvoerig ingaan op elk specifiek geval.

Lees verder

Perceptie van de risico’s op kanker

Elk twee jaar geeft Stichting tegen Kanker de opdracht voor een enquête om de vooroordelen en stereotiepen van de Belgen rond kanker in kaart te brengen.

Lees verder

Getuigenissen

clara
Onze hersenen zijn het centrum van onze gedachten, onze emoties en onze gevoelens. Ze bepalen de werking van alle andere organen en van ons lichaam. Maar hoe belangrijk onze hersenen ook zijn, het maakt ze niet immuun voor kanker. Elk jaar krijgen in België ongeveer 800 mensen te horen dat ze een hersentumor hebben, een goedaardige of een kwaadaardige. Lees de getuigenis van Clara.Lees verder