Kankerpreventie - Oorzaken

 

Minder kans op kanker met 12 goede voornemens

Wie gezond leeft, loopt veel minder risico om kanker te krijgen. We zouden ongeveer 1/3 van de kankergevallen kunnen voorkomen

Lees verder

De gevaren van tabak

Roken is verantwoordelijk voor 30% van de overlijdens door kanker. Het is dus van levensbelang om het publiek in te lichten over dit onderwerp, en de mensen die willen stoppen met roken, te helpen.

Lees verder

Drinken

Minder alcohol drinken zal de kans op verschillende kankers verlagen, drink alcohol met mate. 

Huidkanker voorkomen: zon en UV

Wanneer je verbrandt, wordt je huid onherroepelijk beschadigd. Om huidkanker te voorkomen is bescherming noodzakelijk.

Lees verder

Recepten

Lekker eten en tegelijk gezond eten is helemaal niet moeilijk. Neem een kijkje in deze rubriek, die heerlijke recepten voor elke gelegenheid bevat, van een snelle hap tot heuse feestmaaltijden.

Beweeg

Regelmatige lichaamsbeweging kan de kans op verschillende kankers verlagen, drink alcohol met mate. 

Zich laten vaccineren

Kankers zijn geen besmettelijke ziektes. Toch zijn virussen betrokken bij de ontwikkeling van bepaalde gezwellen. Tegen sommige van die virussen kun je je vaccineren!

Alarmsignalen van kanker

Ons lichaam stuurt nochtans signalen uit die kunnen wijzen op kanker. Lees er hier meer over.

Lees verder

Vroege opsporing van kanker

Op deze pagina vind je algemene informatie over screening. Toch kan geen enkele website het contact met je (huis)arts vervangen of uitvoerig ingaan op elk specifiek geval.

Lees verder

Belgische Kankerbarometer

Hoe kunnen we de situatie in ons land vergelijken met die in onze buurlanden? Welke lessen kunnen we daaruit trekken? Welke prioriteiten moeten worden vooropgesteld? Om een antwoord te bieden op deze vragen, nam Stichting tegen Kanker het initiatief om deze “Belgische Kankerbarometer” te laten opstellen.

Gefinancierde preventie-onderzoeksprojecten

Het aantal kankers blijft stijgen in België en er is voldoende bewijs dat preventie een wezenlijk verschil kan maken. Daarom besloot Stichting tegen Kanker preventie nog meer financieel te ondersteunen via de Grants Cancer Prevention Research.

Getuigenissen

Nicole cancer du poumon
Nicole heeft tegen longkanker moeten vechten.Lees verder