Cigarette électronique

Elektronische sigaret

De e-sigaret of elektronische sigaret is een toestelletje dat damp produceert om in te ademen. Er zijn e-sigaretten met en zonder nicotine.

La cigarette électronique, sans danger?Is een e-sigaret echt minder schadelijk dan een klassieke sigaret?

De website van Tabakstop wijdt een hele rubriek aan de elektronische sigaret. Je vindt er alles wat je moet weten over zijn werking, de gezondheidsrisico’s, zijn nut tijdens een rookstop en de geldende wetgeving errond.

Lees meer over e-sigaret op de website van Tabakstop

De e-sigaret, een nieuwe strategie van de tabaksindustrie? 

We raden wie nog nooit heeft gerookt, zoals jongeren, ten stelligste af om te beginnen dampen. Als je geen nicotine inademt, kan je er immers niet aan verslaafd geraken. De tabaksfabrikanten hebben zich op de nieuwe markt van de e-sigaret gegooid en deinzen er niet voor terug jongeren langs deze ‘omweg’ te verleiden tot tabaksgebruik.

We raden rokers aan om te stoppen met roken. Lukt het niet, zoek dan hulp. De tabakologen van Tabakstop staan klaar om je te helpen. Lukt het niet, maar je wenst ook geen gebruik te maken van rookstopmedicijnen, nicotinevervangers of begeleiding, dan raden we je aan om volledig over te schakelen op de elektronische sigaret. Levenslang roken is immers veel schadelijker dan levenslang dampen. 

Laatst aangepast op: 18/01/2019

Getuigenissen

levensloop grant
Levensloop Deinze is een prille organisatie met effect. Na de deelname en fondsenwerving voor Tour of Hope volgt nu de GRANT - Villa Zomernest vzw. Dit lokale project werd ingediend bij Stichting tegen Kanker voor het verkrijgen van een GRANT. Met succes! Villa Zomernest vzw hoort bij de laureaten en ontvangt een bedrag van € 2200 om te investeren in de inrichting van de massageruimte in het inloophuis. In het voorjaar verwachten ze hun gasten te verwelkomen. Lees verder