Generatie Rookvrij

Generatie Rookvrij

Meer kinderen en jongeren die de sigaret links laten liggen?
Samen met “Generatie Rookvrij” kan u er wat aan doen.

Elke week beginnen in België honderden kinderen te roken. Confronterend, niet? 
Daarom startten Stichting tegen Kanker en Kom op tegen Kanker het project “Generatie Rookvrij”. 

“Generatie Rookvrij” wil een brede beweging opstarten met mensen en organisaties die ijveren voor een samenleving waar niemand nog (over)lijdt aan de gevolgen van roken en meeroken. Een samenleving waarin we kinderen en jongeren beschermen tegen de verleiding om te beginnen roken en verslaafd te geraken. Ons doel? Een eerste rookvrije generatie creëren. Want kinderen en jongeren hebben het recht om rookvrij op te groeien.

Kinderen en jongeren spiegelen zich aan hun voorbeelden. Ze kopiëren gedrag. Als kinderen of jongeren (jong)volwassenen zien roken, dan wekt dit de indruk dat roken een normaal en aangenaam onderdeel van het leven is, in plaats van een dodelijke verslaving. Zien roken, doet roken.

Daarom wil “Generatie Rookvrij” zoveel mogelijk omgevingen waar veel kinderen en jongeren komen rookvrij maken. Zo wordt rookvrij de nieuwe norm. Dat maakt hen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken. Het is een strategie die er mee voor zorgt dat kinderen en jongeren van de sigaret afblijven.

Ga je mee op weg voor een generatie die zelf kan en zal kiezen voor een gezonde, rookvrije toekomst, een Generatie Rookvrij? Iedereen kan meehelpen, ook jij! 
Lees meer op www.generatierookvrij.be 

Getuigenissen

Fried Ringoot, één van de meest positieve mensen die we kennen, deelt in deze videogetuigenis hoe hij en zijn vrouw Anny kanker hebben ervaren, waar hij kracht uit putte om door te zetten en hoe de ziekte zijn leven veranderde.Lees verder