header tabakstop

Wat biedt Tabakstop?

Stichting tegen Kanker wil een steun zijn voor iedereen die wil stoppen met roken. Tabakstop is een gratis dienst van Stichting tegen Kanker. U vindt er antwoorden op al uw vragen over tabak en verslaving, hulp om te stoppen met roken, en steun om vol te houden.

Stoppen met roken is van levensbelangContacteer Tabakstop

Maar tabak is een drug en stoppen met roken is moeilijk, waarbij men rekening moet houden met verschillende factoren (fysiek en psychologisch).

Met de hulp van een professional heeft een roker driemaal meer kans om te stoppen met roken. Het team achter Tabakstop bestaat uit 30 tabakologen. Zo zijn er o.a. psychologen, artsen en verpleegkundigen, allen met een extra diploma in “Tabakologie en rookstopbegeleiding”.

 

Gratis nummer 0800 111 00

U kunt contact opnemen met Tabakstop via 0800 111 00 (alle werkdagen van 15.00 u tot 19.00 u),  of via ons online formulier.

Tabakstop biedt je ook steun en antwoordt op je vragen:

Gratis coaching

Via Tabakstop kunt u inschrijven voor een gratis telefonisch begeleidingsprogramma. Het programma bestaat uit 8 telefoongesprekken gedurende een periode van drie maanden.

Er bestaat ook een mogelijkheid tot financiële tussenkomst in de kosten van nicotinevervangers voor personen ouder dan 18 jaar die recht hebben op een verhoogde tussenkomst van de verzekering, en die worden gevolgd door een rookstopcoach van Tabakstop.

Advies voor de naasten van rokers

Een naaste helpen stoppen met roken is niet altijd gemakkelijk. Op tabakstop.be vindt u tal van adviezen om de juiste ondersteuning te bieden.

Tabakstop is een dienst van Stichting tegen Kanker, met steun van de overheden.

Getuigenissen

Luc Vautmans
Winnaars zijn gewoon verliezers die nooit opgeven. Lees verder