Header gezondheid op het werk

Gezondheid op het werk

De hele dag achter een bureau zitten is ongezond, en verhoogt ondermeer het kankerrisico, zelfs voor wie voldoende sport buiten de werkuren. Meer info hierover kan je lezen in ons nieuwsbericht.

Vermijd te lang zitten

Onderzoek wijst uit dat 10 000 stappen per dag de gezondheid significant verbetert. Gemiddeld zetten we nu ongeveer 6 000 stappen per dag. Dat is maar 4 000 stappen verwijderd van het streefdoel. Met een halfuur meer bewegen per dag haal je zo die 4 000 extra stappen…. Hoe meer bewegen? Hoe naar 10 000 stappen per dag evolueren? Integreer onderstaande tips in je dagelijks (werk)patroon.

 

Afbeelding gezondheid op het werkTip #1

Plaats dingen die je vaak nodig hebt verder weg, zodat je ervoor moet rechtstaan.

 

 

Afbeelding gezondheid op het werk

Tip #2

Sta recht en wandel of beweeg even na het afronden van een taak.

 

 

Afbeelding gezondheid op het werkTip #3

Haal iedere print afzonderlijk op. Bovendien vergeet je ze zo minder makkelijk.

 

 

Afbeelding gezondheid op het werkTip #4

Ga regelmatig water halen, per glas, en niet per hele karaf of fles. Voldoende water drinken draagt bovendien bij tot een goede gezondheid.

 

 

Afbeelding gezondheid op het werkTip #5

Sta recht, wandel ter plaatse of maak strekbewegingen met de benen wanneer je telefoneert.

 

 

Afbeelding gezondheid op het werkTip #6

Fiets of wandel (een stukje) naar het werk. Stap een halte later op/eerder af wanneer je gebruik maakt van het openbaar vervoer. Of parkeer je wagen wat verder weg.

 

 

Afbeelding gezondheid op het werkTip #7

Eet niet achter je bureau maar op een andere plek, bijvoorbeeld op een plaats waarnaar je een 10-tal minuten moet wandelen. Of gebruik je lunchpauze om te eten maar ook om een ommetje te maken.

 

 

Afbeelding gezondheid op het werk

Tip #8

Gebruik de trap in plaats van de lift.

 

 

Afbeelding gezondheid op het werk

Tip #9

Stel je collega een wandel- of staanvergadering voor, voor een kort overleg. Voor lange vergaderingen opteer je beter voor korte beweegpauzes.

 

 

Afbeelding gezondheid op het werkTip #10

Probeer je stappen bij te houden (bvb. met een stappenteller) en stuur bij wanneer nodig.

Getuigenissen

“Er was bij mij geen sprake van een voorgeschiedenis van borstkanker in mijn familie, ik behoorde niet tot een risicogroep. Voor ik ziek werd, was ik dus helemaal niet bezig met kanker of met preventie, hoewel we een betrekkelijk gezond leven leidden. Ik zou durven zeggen dat preventie belangrijker geworden is sinds ik ziek werd. En niet enkel in verband met borstkanker, maar in verband met alles, of het nu gaat om tabak, de zon, voeding ... Lees verder