Beeld bellenblazer

Activiteiten voor kinderen met kanker

Aangepaste initiatieven

Kanker is een ziekte die minder frequent voorkomt bij kinderen.

  • Slechts een klein aandeel van alle kankers (1 à 3%) treft kinderen.
  • Het gaat om ± 300 nieuwe gevallen per jaar in België.

De kansen op genezing zijn groot, maar de behandelingsperiode die een permanent medisch toezicht eist, is voor de jonge patiëntjes even moeilijk te dragen als voor hun omgeving. Daarom biedt de Stichting aangepaste initiatieven zodat deze kinderen en hun familie ook ontspanningsmomenten kunnen beleven.

Kinderkankerdag: een dag voor het hele gezin

Een familiedag voor jonge kankerpatiëntjes en hun familie

Samen met de Mechelse vzw "Nationale Kinderkankerdag" www.kinderkankerdag.be organiseert Stichting tegen Kanker in dierenpark Planckendael elk jaar een ontspanningsdag voor jonge kankerpatiëntjes en hun familie.

De acht grote centra voor pediatrische oncologie van het land selecteren welke kinderen kunnen deelnemen aan deze dag, op basis van hun gezondheidstoestand. Zij kunnen rekenen op begeleiders van het ziekenhuis waar ze worden behandeld, en van steun ter plaatse via een centrale hulppost. De begeleiding verloopt echter discreet zodat er alle ruimte is voor ontdekking van de dieren en andere feeërieke verrassingen! Alles wordt in het werk gesteld om het gezin deze dag de kans te geven om in ontspannen sfeer bijeen te zijn.

Een dag van samenwerking

Deze weldoende activiteit wordt ook mogelijk gemaakt dankzij de samenwerking, de toewijding en de steun:

  •  van de grote oncologische centra van het land
  •  van vele partners en sponsors
  •  van een groot aantal vrijwilligers!

Bekijk de filmpjes en fotos op de site van onze partner

Laatst aangepast op: 10/11/2021

Getuigenissen

Legaat
Jacqueline heeft pretoogjes en ademt levensvreugde uit. Ondanks de vele beproevingen op haar pad, heeft ze altijd iets positiefs te melden wanneer ze de deur opent van haar appartement in Brussel, waar ze samen met haar man in 1971 introk. Ze kregen geen kinderen, maar zagen veel van de wereld en genoten van het leven. Elke keer als ze op reis gingen, dacht Jacqueline eraan om een briefje op tafel te leggen, voor het geval er iets zou gebeuren.Lees verder