Kaaspannenkoek uit Beaumont met prei

Kaaspannenkoek uit Beaumont met prei

Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 250 ml magere of halfvolle melk
  • 125 g bloem, bij voorkeur de helft gewone en de helft boekweitbloem
  • 1 ei
  • 1 el olie of 100 % plantaardige margarine
  • 12,5 g gist
  • Mespunt zout
  • 400 g prei
  • 200 g kaas bv. Boulette de Huy, Cassette de Beaumont, …

Voorbereiding

Doe de bloem in een kom en meng met de eidooier, peper en zout. Voeg al roerend de melk toe. Maak de prei schoon, snijd in fijne ringetjes en gaar ze.
Bak 4 grote pannenkoeken in de vetstof en verdeel er de kaas en de prei over. Kruid met peper en zout. Rol de pannenkoeken toe en gratineer ze in de oven tot de kaas begint te smelten.
Download de receptenboek

Meer inspiratie