Wentelteefjes

Wentelteefjes

Dit is een recept van Benedicte Defever, voedingsdeskundige-diëtiste, met jarenlange ervaring in de klinische voeding, waar bijvoeding tot behoort.
Desserten en snacks
Desserten en snacks
Vegetarisch
Vegetarisch
Voedingssupplement
Voedingssupplement
Tijdens een kanker
Tijdens een kanker
Herfst
Herfst

Ingrediënten

  • 200 ml (zelfgemaakte) drinkvoeding, neutrale- of vanillesmaak
  • 1 ei
  • 4 sneetjes (oud) wit brood
  • 2 el bak- en braadmargarine of 20 g (bak)boter
  • 1 el suiker
  • 1 mespunt kaneel

Voorbereiding

Klop het ei los in een kom, onder toevoeging van de drinkvoeding. Haal hier de sneetjes brood door tot het mengsel in het brood is getrokken. Meng met de suiker en de kaneel. Verhit de vetstof in de pan en bak de wentelteefjes aan beide kanten op matig vuur goudbruin. Leg ze op warme borden en bestrooi met suiker en kaneel.
Beleg eventueel met jam, gebakken banaan of schijfjes gebakken appel.
OPGELET: Dit is een recept voor mensen met kanker. Het is mogelijk rijk aan calorieën en/of eiwitten, of specifiek uitgewerkt voor bepaalde klachten (minder eetlust, misselijkheid, smaakwijziging,vermoeidheid)
Energie: 503 kcal – Eiwitten: 14.2 g (voedingswaarde per portie)
Download de receptenboek

Meer inspiratie