Zalm met broccoli en tomaatjes

Zalm met broccoli en tomaatjes

Een eenvoudig recept, maar wel een dat hoog scoort qua kankerpreventie! Zowel de goede visvetzuren (omega-3) als de broccoli en de tomaten staan bekend om hun beschermende eigenschappen. De tomaten zijn het lekkerst in de zomer, maar de ingrediënten voor dit recept zijn het hele jaar door verkrijgbaar.
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
Visgerecht
Visgerecht
Feestelijk recept
Feestelijk recept
Gezond recept
Gezond recept
Herfst
Herfst
Lente
Lente
Winter
Winter
Zomer
Zomer

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets
  • 400 g tomaten of kerstomaten
  • 400 g broccoli
  • 4 el olijfolie
  • Peper en een snufje zout

Voorbereiding

Maak de broccoli en tomaten schoon en snijd in grote stukken (als u kerstomaten gebruikt, snij deze dan in twee).
Kook de broccoli in water.
Verhit ondertussen twee eetlepels olie in een grote pan en bak de tomaten hierin. Voeg indien nodig af en toe een beetje water toe.
Zodra de broccoli gaar is, voegt u deze bij de tomaten. Laat nog even doorbakken. Kruid met peper en een snufje zout.
Bak ondertussen de zalm aan twee kanten bruin in een eetlepel olijfolie en een snufje zout. Net voor het opdienen, verdeelt u een eetlepel koude olijfolie over de groenten.
Serveer bijvoorbeeld met (kriel)aardappelen bestrooid met snippers peterselie.Smakelijk!
Download de receptenboek

Meer inspiratie