Mandaten in Fundamenteel onderzoek

Oproep 2021

Stichting tegen Kanker lanceert op 4 februari 2021 een nieuwe oproep voor "Fundamental Mandates”. Maximum 10 mandaten kunnen tijdens deze gelegengheid worden uitgereikt.

Deze oproep is bedoeld voor jonge onderzoekers (maximum 40 jaar op de uiterste datum voor het indienen van de aanvraag), die in het bezit zijn van een doctoraat en fundamenteel onderzoek uitvoeren in een Belgisch universitair laboratorium. 

De laureaten krijgen een voltijds postdoctoraal mandaat voor maximaal 4 jaar. Het maximumbedrag van deze steun is vastgesteld op € 100.000/jaar en is uitsluitend bedoeld om de voltijdse loonkosten (inclusief alle lasten) van de laureaat te dekken. De laureaten blijven tewerkgesteld bij hun respectievelijke universiteit.

  • Algemeen reglement
  • Aanvraagformulier: https://grants.cancer.be
  • Hoorzittingen: De voorgeselecteerde kandidaten zullen in de kantoren van Stichting tegen Kanker op 10 juni 2021 hun project aan de jury komen voorstellen. 
  • Resultaten: De resultaten van de eindselectie worden in juli bekend gemaakt, zodat de mandaten van de laureaten in oktober 2021 van start kunnen gaan.
  • Deadline voor de indiening van de kandidaturen: 25 maart 2021 om 13.00 uur.  

De projectoproep is afgesloten.

Ontdek hier meer over de projectoproepen.

Getuigenissen

Christine verneemt dat ze kanker heeft wanneer zij en haar man het over een tweede kindje hebben. Ze getuigt over haar gevecht tegen de ziekte, de gevolgen ervan op haar dagelijkse leven en de steun die zij vond in de diensten van de Stichting.Lees verder