Mandaten in Translationeel en Klinisch onderzoek

Oproep 2021

Stichting tegen Kanker lanceert op 4 februari 2021 een nieuwe oproep "Translational & Clinical Mandates".  Maximum 5 mandaten kunnen tijdens deze gelegengheid worden uitgereikt.

Deze oproep is bedoeld voor clinici-onderzoekers die in een Belgisch universitair ziekenhuis werken en die 50% van hun tijd wensen te besteden aan translationeel of klinisch kankeronderzoek. 

Deze 5-jarige mandaten zijn bestemd voor clinici-onderzoekers die jonger zijn dan 45 jaar op de uiterste datum voor het indienen van de aanvraag en kunnen eventueel éénmaal worden hernieuwd. De Mandaten dekken de financiering van 50% van de loonkosten (alle kosten inbegrepen) van de klinische kandidaten (maximum € 60 000/jaar en per laureaat). 

  • Algemeen reglement
  • Aanvraagformulier: https://grants.cancer.be
  • Hoorzittingen: De voorgeselecteerde kandidaten zullen in de kantoren van Stichting tegen Kanker op 3 juni 2021 hun project aan de jury komen voorstellen.  
  • Resultaten: De resultaten van de eindselectie worden in juli bekend gemaakt, zodat de mandaten van de laureaten in oktober 2021 van start kunnen gaan.
  • Deadline voor de indiening van de kanidaturen: 25 maart 2021 om 13.00 uur.  
Laatst aangepast op: 4/02/2021

Getuigenissen

In onze omgeving hebben we allemaal vrienden, familie of kennissen die getroffen zijn door kanker. Vroeger joeg dat woord me echt schrik aan. Vandaag stel ik vast dat kanker een ziekte is geworden als een andere.Lees verder