Tafels tegen tumoren

 

Tafels oefenen saai? Niet als je er een spelletje van maakt en al helemaal niet als je al oefenend een steentje bijdraagt aan de strijd tegen kanker! Daarom schenkt Maxim, de bedenker van het superleuke gezelschapsspel maXimaal in 2021 voor elk verkocht spel Maaltafels en Deeltafels € 0,50 aan Stichting tegen Kanker.

 Zowat elk kind en iedereen die ooit kind is geweest, weet: de maaltafels en deeltafels zomaar vanbuiten leren is saai! Dat vond Maxim ook. Daarom bedacht hij een tof spel om de tafels thuis of op school te oefenen, samen met ouders, grootouders, broers, zussen, familie of vrienden.

Met de steun van zijn papa en tante Shiva, die de doos en kaarten met heel veel liefde heeft gemaakt, werd maXimaal geboren en ontwikkeld. 

maXimaal tegen kanker

Al snelde groeide bij de familie van Maxim het idee om meer kinderen te helpen en iets extra’s te doen voor een goed doel. Dat goede doel werd Stichting tegen Kanker.

Waarom? Omdat kankercellen zich ook vermenigvuldigen, vele kleintjes uitgroeien tot iets groots, en omdat vrijwel iedereen op een of andere manier door kanker wordt geraakt. 
In 2021 gaat daarom van elk in België verkocht spel Maaltafels en Deeltafels 50 cent naar Stichting tegen Kanker. 50 cent lijkt misschien niet veel. Maar veel keer 50 cent is dat wel. Bovendien: in de strijd tegen de ziekte telt elke halve euro! 

Maaltafels én deeltafels beschikbaar

Hoe werken de maXimaal tafels?

 

Maxim: “Het zou fijn zijn als iedereen maXimaal leert spelen. Het is een spannend spel. Iedereen vindt het leuk. En ik zou het tof vinden als ik kinderen en zieke mensen kan helpen” 
Voor elk spelletje dat jij koopt, geef ik een halve euro aan Stichting tegen Kanker. Draag jij ook je steentje bij? 

Een flinke dosis geluk
maXimaal is niet zomaar een spel. Je kan het met iedereen spelen: (jonge) kinderen of volwassenen die de tafels beter of slechter kennen dan jij. Je moet de tafels spelenderwijs oplossen, maar maXimaal zit zo in elkaar dat je vooral wint op basis van geluk. 
Elke doos bevat 100 maaltafel of deeltafelkaarten, 10 jokers, 10 bonus oefenkaarten en de spelregels.

Het spel is ideaal voor kinderen van het 1ste tot het 4de leerjaar en kan je met twee tot zes personen spelen.

 

 
 
maXimaal is te koop bij o.a. Dreamland, FUN, gespecialiseerde winkels zoals De Kinderplaneet, SPADT en Lotana. 
Scholen, leerkrachten en ouderraden vinden maXimaal bij groothandels, waaronder Lyreco, Baert, Onzea, Interoffice en Lumap. 
Logopedisten tenslotte kunnen terecht bij de gespecialiseerde winkel De Speelbode
 
Voor elk verkocht maXimaal-spel schenkt de jonge Maxim € 0,50 aan Stichting tegen Kanker. Leer de tafels spelenderwijs en draag een steentje bij! 
 

 Wat doet Stichting tegen Kanker eigenlijk?

Stichting tegen Kanker zorgt ervoor dat dokters en onderzoekers steeds meer en betere manieren kunnen vinden om kanker te begrijpen en te behandelen.
Omdat in België nog steeds elke dag 180 mensen te horen krijgen dat ze kanker hebben. Gelukkig zijn er ook steeds meer mensen die hun kanker overleven.

Voor het onderzoek naar kanker is veel geld nodig. Dankzij de vele mensen die ons steunen en dankzij mooie initiatieven als die van Maxim, kunnen we de wetenschappers blijven helpen om verder te zoeken.

Maaltafels én deeltafels beschikbaar
 De eerste oplage van maXimaal, gelanceerd in oktober 2020, was heel snel uitverkocht. Tijdens de traditionele cadeautjesmaand december stond maXimaal zelfs bij de toppers van bestverkochte gezelschapsspellen bij zowel Dreamland als FUN. 
maXimaal is een succes! Ondertussen oefenen er al bijna 10 000 kinderen de maaltafels met maXimaal, thuis, in de klas of bij logopedisten.
Vanaf midden februari 2021 lanceert Maxim de nieuwe oplage van maXimaal Maaltafels, het nieuwe spel maXimaal Deeltafels en is maXimaal tevens beschikbaar in het Frans. In elk maXimaal-spel zit een speelkaart van Stichting tegen Kanker.

MaximaalLaatst aangepast op: 1/04/2021