Beeldje bij beeldje: kankeronderzoeker Johan Swinnen loopt voor Stichting tegen Kanker

Beeldje bij beeldje - Johan SwinnenDinsdag, 3 september 2019

‘Beeldje bij beeldje’ is een solidariteitsactie waarbij de verbondenheid tussen kankerpatiënten en de maatschappij centraal staat. Voor elke naam die wordt opgegeven, loopt kankeronderzoeker Johan Swinnen een eindje en wordt een kleien beeldje bijgezet in een etalage in Leuven. Zo ontstaat een groot symbool van verbondenheid. 

Tijdens zijn tocht zet Johan een aantal projecten in de kijker, waaronder de Grants Fysieke Activiteit en de Grants Beauty van Stichting tegen Kanker.

Hier kunt u de projecten steunen. Uw gift is heel welkom in de strijd tegen kanker. Dankuwel!

Twee jaar na ’Post voor Compostela’, onderneemt kankeronderzoeker Johan Swinnen een nieuwe looptocht. “Elke dag weer ontmoet ik mensen met hun eigen verhaal. Verhalen van kankerpatiënten vol moed, geloof en kracht, maar ook van aftakeling, eenzaamheid en verlies. Vele verhalen kleven aan mijn huid. Hoewel ik mezelf beloofde nooit meer ‘iets zots’ te doen, groeide de nood om opnieuw mijn loopschoenen aan te trekken. Een beetje voor mezelf, maar vooral voor al die mensen uit die verhalen.”

Centraal in deze tocht staat de verbondenheid tussen mensen, in het bijzonder kankerpatiënten en zij die om hen geven. Kleine beeldjes, gemaakt van klei, symboliseren deze verbondenheid. Wie dat wil, kan een beeldje aan iemand opdragen waardoor het een naam krijgt. Voor elk beeldje zal Johan een eindje lopen. Zo verbindt hij de namen met elkaar en zet hij zijn tocht verder, ‘Beeldje bij beeldje’.

Johan wil elke dag tot 100 km lopen. Zijn eindbestemming blijft nog onbekend en hangt af van het aantal opgedragen beeldjes. Alle beeldjes worden met de armpjes tegen elkaar samen gezet, ‘beeldje bij beeldje’, in een etalage in Leuven. Zo ontstaat één groot symbool van verbondenheid. Na de tocht worden de beeldjes bezorgd aan wie ze opgedragen werden.

Meer info op de website www.beeldjebijbeeldje.be of op de Facebookpagina van het project.