Benoit Koerperich, nieuw Algemeen Directeur van Stichting tegen Kanker

Benoit KoerperichMaandag, 4 mei 2020

Professoren Eric Van Cutsem en Pierre Coulie, co-voorzitters van de Raad van Bestuur, zijn verheugd de komst van Benoit Koerperich aan te kondigen als nieuw Algemeen Directeur van Stichting tegen Kanker. Hij neemt vanaf vandaag de fakkel over van Dr. Didier Vander Steichel.

Benoit Koerperich

Benoit Koerperich heeft een achtergrond als sales engineer en meer dan 25 jaar professionele ervaring in managementfuncties binnen grote bedrijven en als ondernemer. 

"Ik ben bijzonder vereerd met het vertrouwen en ben vast van plan om deze betekenisvolle missie binnen Stichting tegen Kanker met succes aan te gaan.", zegt Benoit Koerperich.

Hij vervangt Dr. Didier Vander Steichel die deze functie sinds mei 2016 bekleedde. Daarvoor was Dr. Vander Steichel Medisch en wetenschappelijk directeur van Stichting tegen Kanker en dat sinds de oprichting van de organisatie in 2004. Hij keert nu terug naar deze functie tot aan zijn pensioen. "Ik wens het nieuwe managementteam veel succes en kijk ernaar uit om te zien hoe zij deze organisatie zullen leiden naar nieuwe successen in de strijd tegen kanker", aldus Didier Vander Steichel. Stichting tegen Kanker dankt hem voor al het werk dat hij heeft verricht en is blij te kunnen blijven rekenen op zijn medische en wetenschappelijke expertise.

De voorzitters van de Raad van Bestuur en alle medewerkers verwelkomen Benoit Koerperich van harte. De nieuwe Algemeen Directeur komt in volle coronacrisis aan het hoofd van Stichting tegen Kanker en zal meteen grote uitdagingen moeten aangaan. Het team is alvast bereid om hem hierbij te helpen en wenst hem veel succes bij de realisatie van de toekomstperspectieven van Stichting tegen Kanker.