Bescherm wie je liefhebt

Axelle Red Fondation contre le CancerDinsdag, 15 september 2020

 

Deze week zie je op social media foto’s verschijnen van Bekende Belgen met een mondmasker van Stichting tegen Kanker en de hashtag “Beschermwiejeliefhebt”.

Elk van hen vestigt graag de aandacht op de kwetsbaarheid van kankerpatiënten en op de noodzaak om hen te beschermen door het dragen van een mondmasker. Je herkent o.a. Axelle Red, BJ Scott, Daan Hugaert, Sabine De Vos, Stefaan Engels, Karolien Debecker…

Deze campagne kadert in de grote solidariteitsactie die Stichting tegen Kanker lanceerde afgelopen zomer voor kankerpatiënten door de verkoop van mondmaskers met een bijzondere formule: voor elk verkocht mondmasker, verdeelt Stichting tegen Kanker er een aan een kankerpatiënt.

“Beschermwiejeliefhebt” staat voor de verantwoordelijkheid die we allemaal dragen voor de bescherming van wie we graag zien.

De kwetsbaarheid van kankerpatiënten

“Kankerbehandelingen verzwakken vaak het immuunsysteem. Mensen die in kankerbehandeling zijn of onlangs een behandeling hebben ondergaan, zijn dan ook bijzonder vatbaar voor infecties (virussen en bacteriën). Ze lopen daarom meer risico op het ontwikkelen van complicaties indien ze getroffen worden door Covid-19. Om hen te beschermen is het dragen van een mondmasker bij en door hen essentieel in deze tijden.” - Professor Van Cutsem, hoofd digestieve oncologie van het UZ Leuven en covoorzitter Stichting tegen Kanker

#Bescherm wie je liefhebt

Om kankerpatiënten te steunen, verdeelt Stichting tegen Kanker voor elk gekocht mondmasker, een mondmasker aan kankerpatiënten via patiëntenorganisaties en regionale Levensloop-comités. Gewoon omdat we graag zorgen voor wie we graag zien!

Bij zorghuis La Vie-Là waren de patiënten die een gratis mondmasker ontvingen erg opgetogen. “Ik voel me als patiënt gesteund en zal het mondmasker vaak gebruiken.” schreef patiënt Raoul als dank naar Stichting tegen Kanker.

Koop onze mondmaskers