Beweeg mee tegen Kanker - Tour of Hope

donderdag, 24 september 2020

 

In 2020 zouden over heel België 38 Levenslopen worden georganiseerd door Stichting tegen Kanker. Van Koksijde tot Eupen over Brussel via Maaseik en Aarlen. Corona gooide echter roet in het eten en alle Levenslopen van 2020 werden uitgesteld naar 2021. De organiserende comités bleven niet bij de pakken neerzitten.

Om de solidariteit met vrijwilligers en kankerpatiënten levendig te houden, organiseert Stichting tegen Kanker “Tour of Hope”, een 24-dagenlang durende aanmoediging om zoveel mogelijk te wandelen, te lopen en/of te fietsen van 1 tot en met 24 oktober 2020. In 2020 verliest Stichting tegen Kanker fondsen door het uitstel van de Levenslopen. Met de activiteiten rond Tour of Hope hoopt de organisatie toch geld op te halen voor de onderzoeksprojecten die ze ondersteunt. Net als bij een Levensloop staan de Vechters ((ex-kankerpatiënten) en de strijd tegen kanker centraal. De boodschap is blijven bewegen en ons niet in slaap laten wiegen. Niet door kanker en niet door corona.

Tour of Hope

Stichting tegen Kanker telt 38 Levenslopen over heel België. Het draait helemaal rond solidariteit en fondsenwerving voor de strijd tegen kanker waarbij teams elkaar 24 uur lang aflossen, tijdens een estafette rond een parcours. Hiervoor laten ze zich sponsoren. Drie belangrijke momenten kenmerken het evenement: de Openingsceremonie, de Kaarsenceremonie en de Slotceremonie. De opbrengst gaat integraal naar de strijd tegen kanker.

Het event wordt georganiseerd door vrijwilligers en het verenigingsleven van een stad of gemeente. De 24 uur symboliseren het voortdurend gevecht van patiënten en hun naasten tegen de ziekte.

11 onderzoeksprojecten dreigen verloren te gaan omdat Levensloop 2020 niet kan doorgaan.Door de coronacrisis zijn alle Levenslopen afgelast. Een enorme teleurstelling voor de Vechters en hun familie, voor de organisatoren en voor de lopers en wandelaars. En een zware klap voor het wetenschappelijk onderzoek.

Want het doel van Levensloop is fondsen werven voor de strijd tegen kanker, maar die fondsen zijn er nu niet. Daardoor dreigen 11 beloftevolle onderzoeksprojecten verloren te gaan. Dat mogen we niet laten gebeuren, want als het kankeronderzoek stopt, is de patiënt daar de dupe van.

Tour of Hope: Digitale levensloopDe pandemie maakt de fysieke organisatie van die Levenslopen niet mogelijk in 2020. Tour of Hope wordt een “digitale Levensloop” waarbij deelnemers en Vechters van 1 oktober tot en met 24 oktober worden aangemoedigd om zoveel mogelijk te lopen, te wandelen en te fietsen op eigen houtje. Afstand maakt niet uit, het gaat om het engagement in de strijd tegen kanker. 24 dagen omdat een normale Levensloop 24 uur telt. Net zoals bij elke Levensloop zijn er 3 speciale momenten voorzien:

  • Openingsceremonie: donderdag 1 oktober (16 uur)
  • Kaarsenceremonie: zaterdag 17 oktober (19 uur)
  • Slotceremonie: zaterdag 24 oktober (16 uur

Deze ceremoniën zullen niet op een specifieke locatie plaatsvinden, maar via de Facebook-pagina op de aangegeven momenten te volgen zijn. Op Facebook worden trouwens heel wat activiteiten aangekondigd die tijdens die 24 dagen worden georganiseerd om de deelnemers warm te maken.

De deelname aan Tour of Hope is gratis, maar met de verkoop van armbandjes of giften tijdens activiteiten van de organiserende comités wordt Stichting tegen Kanker wel gesteund.

Deelnemen aan Tour of Hope

Deelnemen aan het evenement is volledig gratis. Meer informatie en inschrijven kan via deze link. Up to date informatie vind je op de !

Meer info en inschrijven

www.levensloop.be/tour-of-hope

Tour of Hope wordt georganiseerd met de steun van nationale partner AXA.