Carol zegt liever “schol” zonder alcohol!

Prolongitudine: vidéo conseil alcooldonderdag, 16 februari 2017

De Prolongitudine-campagne stelt elke maand een nieuwe video voor met een tip om uw risico op kanker te verkleinen. In februari zien we hoe Lucie denkt aan haar gezondheid door minder alcohol te drinken!

Tournée Minérale, en daarna?

In februari stelde Stichting tegen Kanker de Belgen voor een uitdaging: de hele maand geen druppel alcohol drinken. Meer dan 122 000 mensen zijn die uitdaging aangegaan. Doe jij ook mee? Goede moed: u bent er bijna. Nu uw lichaam zich heeft hersteld na de uitspattingen van de feesten, waarom die gezonde gewoontes dan niet gewoon aanhouden en blijven profiteren van de voordelen van die alcoholvrije maand?

Heeft u niet deelgenomen aan de Tournée Minérale, dan is deze video ook voor u. Want het is nooit te laat om aan uw gezondheid te denken.

Lees alles over de voordelen van minder alcohol drinken op de website van Tournée Minérale

Vruchtensap, het gezondste alternatief?

De gezondste drank blijft natuurlijk water. Je kan je glas water “pimpen” door het een smaakje te geven met rode vruchten, muntblaadjes, kruiden, enz. Ook Carol heeft dit ontdekt en maakt gearomatiseerd water. Vruchtensappen en verse groenten zijn ook interessant qua voedingswaarde, maar consumeer vooral groentensappen met mate, want ze zijn vrij calorierijk.

U gaat uit? U heeft zin om een frisdrank, koffie of thee te drinken? Daar is niets mis mee, zolang u ze met mate drinkt. Een tip: vermijd zo veel mogelijk drankjes met veel suiker, die zijn ook slecht voor uw gezondheid. Maar dat verhaal vertellen we u in een volgende video …

Proef onze heerlijke alcoholvrije cocktails

Duidelijke cijfers

  • 1 (voor vrouwen) tot 2 (voor mannen) glazen alcohol per dag

is het maximum dat wordt aangeraden door de experts. Het ideaal: zo weinig mogelijk alcohol consumeren, of zelfs helemaal geen.

  • 25 cl bier = 12,5 cl wijn = 3,5 cl sterke alcohol

is de hoeveelheid pure alcohol (ethanol) die een invloed heeft op de gezondheid. Dit gezondheidsrisico is hetzelfde voor elke standaard maateenheid.

  • Tenminste 8 verschillende kankers

waarop het risico stijgt wanneer u alcohol drinkt: mond-, keel-, strottenhoofd-, slokdarm-, maag-, lever-, borst- (bij vrouwen) en dikkedarmkanker (bij mannen).

  • 704 000 nieuwe gevallen per jaar

van alcoholgerelateerde kankers ter wereld.

Hoe minder alcohol drinken?


De Prolongitudine-campagne

ProlongitudineDe Europese Code tegen Kanker van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) omvat 12 aanbevelingen om kanker te voorkomen. Hoe meer aanbevelingen je volgt, hoe lager je risico op kanker. Specialisten menen dat het toepassen van deze 12 tips je risico op kanker met meer dan een derde verkleint!

Stichting tegen Kanker ontwikkelde de Prolongitudine-campagne om deze 12 gezondheidstips te verspreiden onder alle Belgen. Deze originele campagne is een parodiërende reclame voor het nieuwe geneesmiddel “Prolongitudine” en wil een sterke boodschap de wereld insturen: er bestaat geen mirakelpil tegen kanker. Maar JIJ kan er zelf voor zorgen dat je minder risico loopt.

In 2017 zetten we elke maand een video online met een nieuwe tip om jouw risico op kanker te verkleinen.

Lees de 12 tips van de Europese Code tegen Kanker op www.prolongitudine.be.