De Beker van België in een rookvrij stadion!

Stade sans fuméeVrijdag, 10 maart 2017

De Belgische voetbalbond en Stichting tegen Kanker heten de supporters welkom in een rookvrij stadion!

De Belgische voetbalbond (KBVB) verwelkomt de supporters voor de finale van de Beker van België op 18 maart aanstaande in een rookvrij Koning Boudewijnstadion. Deze rookvrije match zal de eerste zijn in een lange reeks. De volgende finalematchen van de Beker van België en van de nationale ploegen zullen hetzelfde voorbeeld volgen! Dit sportief initiatief in de strijd tegen kanker is het resultaat van een samenwerking tussen de KBVB en Stichting tegen Kanker. Met deze samenwerking wil de KBVB tonen dat de gezondheidspromotie één van haar prioriteiten is.

De boodschap van deze maatregel is uitgesproken positief. Volgens een enquête van de KBVB is 69% van de supporters helemaal te vinden voor de maatregel. Naast het rookverbod wil men ook overbrengen dat het mogelijk is om te stoppen met roken. Daarom zal de begeleiding van Tabakstop, de rookstopbegeleidingsdienst van Stichting tegen Kanker, in de kijker worden gezet.

“We zijn heel blij met de samenwerking. Een rookvrij stadion is een sterk signaal dat jonge voetbalfans beschermt tegen tabaksverslaving. Bovendien worden supporters – een aanzienlijk deel van de Belgische bevolking – niet meer blootgesteld aan de gevaren voor de gezondheid en de ongemakken van passief roken tijdens de match. En supporters die graag willen stoppen, kunnen rekenen op de volle steun van Tabakstop. Samen tegen kanker!” vertelt Guido Poppelier, Public Affairs medewerker bij Stichting tegen Kanker.

Lees meer in het persbericht van KBVB

Meer info over Tabakstop