De Buddy Deal Challenge: 5 dingen om te onthouden!

Maandag, 20 juni 2022

 

Heb je al gehoord van Buddy Deal? Buddy Deal, een campagne van Stichting tegen Kanker, is een uitdaging voor zowel rokers, die worden uitgenodigd om ermee te stoppen, als hun buddy’s, die hen een hele maand lang aanmoedigen en ondersteunen. Het ultieme doel? Tabak voor eens en voor altijd vaarwel zeggen. De campagne zelf is nu afgelopen. Hierbij 5 zaken om te onthouden!

1. Buddy Deal was een succes!

De Buddy Deal campagne vond plaats in mei. Elke week kregen rokers en hun buddy’s e-mails met handige tips en waardevol advies. Zo moedigden we rokers aan om het vol te houden en buddy’s om hun maatjes te blijven motiveren en... eventuele misstapjes vooral niet te veroordelen! In totaal namen bijna 1500 mensen aan de campagne deel. Mooi, toch?

2. Minister Frank Vandenbroucke steunde het initiatief

Verschillende bekende gezichten zetten hun schouders mee onder het initiatief, zoals Helmut Lotti, zanger, Lize Feryn, actrice, BJ Scott, coach van The Voice en zelfs onze minister van Volksgezondheid, Frank Vandenbroucke. De minister was zelf ook buddy van Nadia. “Hoe meer mensen we van sigaretten kunnen afhouden, hoe gezonder onze samenleving”, aldus Frank Vandenbroucke.

Hier zijn feedback:

 

3. Buddy Deal is afgelopen... of niet?

De campagne zelf is weliswaar afgelopen, maar misschien wil je van de zomermaanden profiteren om toch te proberen stoppen met roken? Of wil je iemand die je kent aanmoedigen om te stoppen? Alle Buddy Deal-artikels met advies voor stoppers en hun buddy’s blijven het hele jaar door online beschikbaar!

4. Tot volgend jaar!

Heb je onze campagne gemist of kon je om een of andere reden niet meedoen? Volgend jaar organiseert Stichting tegen Kanker een nieuwe editie van Buddy Deal! Bereid je maar al voor

5. Tabakstop, voor persoonlijke ondersteuning

Wil je persoonlijk advies over stoppen met roken? Onze gratis dienst Tabakstop is beschikbaar op werkdagen van 15 tot 19 uur. Bel gerust met 0800 111 00 of stel je vraag via het contactformulier