Een geslaagde samenwerking met Fanclub 1895 | Stichting tegen Kanker

Een geslaagde samenwerking met Fanclub 1895

Dinsdag, 29 januari 2019

Stichting tegen Kanker is bijzonder verheugd te mogen rekenen op de steun van Fanclub 1895 en de meer dan 15.000 supporters van onze nationale voetbalploegen.

Didier Vander Steichel (Algemeen Directeur Stichting tegen Kanker): “Dat we dankzij de fanclub zo’n grote groep mensen kunnen bereiken met een positief verhaal is uitzonderlijk. En ook het moment waarop dit mogelijk wordt gemaakt is uniek. Het voetbal is meer dan ooit een inspiratie voor de jongere generaties, waar wij ons voor inzetten om ervoor te zorgen dat ze gezonde en juiste keuzes maken. ”

Op 26 januari was het precies een jaar geleden dat 1895, Belgian Fanclub en Stichting tegen Kanker hun samenwerking officieel bekendmaakten. 

1895 heeft als officiële fanclub van de nationale voetbalploegen een belangrijke voorbeeldfunctie die ervoor kan zorgen dat jeugdige en minder jeugdige supporters aangezet worden om een gezonde levensstijl aan te houden.

Beide partners hebben ervoor gekozen om hun samenwerking te concretiseren rond een aantal thema’s die zowel de voetbalbond als Stichting tegen Kanker nauw aan het hart liggen.