Eerste virtueel congres voor borstkankerpatiënten in België

e-breastcancer congresMaandag, 19 juni 2017

 

Van 19 juni tot 3 juli vindt er een virtueel congres plaats in België. Tijdens dat congres krijgen borstkankerpatiënten en mantelzorgers op een educatieve manier betrouwbare informatie over borstkanker, zonder zich te moeten verplaatsen. Pink Ribbon en Stichting tegen Kanker steunen het project en zullen zelf ook informatie ter beschikking stellen.

Op 19 juni wordt het eerste virtueel congres rond borstkanker gelanceerd in België.  Voor dit online event kunnen bezoekers zich gratis registeren en zo verschillende videopresentaties volgen.  Dit event richt zich op borstkankerpatiënten en mantelzorgers en laat verschillende specialisten aan het woord van bekende Belgische ziekenhuizen, zowel in het Frans als in het Nederlands. Verder vinden bezoekers van dit online congres ook verschillende organisaties terug, waaronder Stichting tegen Kanker en Pink Ribbon, die informatie verschaffen over borstkanker.

Op het virtueel congres wordt er o.a. gesproken over de psychologische en fysieke aspecten bij borstkanker. Hoe ga je ermee om? Wat als je omgeving je niet begrijpt?  Wat is het belang van lichaamsbeweging? De Stichting tegen Kanker licht de resultaten van een studie toe die ze hebben uitgevoerd over de onvervulde noden van patiënten met gemetastaseerde borstkanker.

Pink Ribbon stelt haar belangrijkste projecten voor: de Pink Ribbonettes, Family Hope, Borst en Boezem Bewust en Pink Monday.  Verder volgt er een getuigenis van Kristien Hemmerechts, ambassadrice van Pink Ribbon. Hemmerechts heeft zelf ook borstkanker gehad en geeft tips aan lotgenoten over hoe ermee om te gaan.

Andere sprekers zijn Prof. Mebis van Jessa Ziekenhuis in Hasselt die de bijwerkingen bij hormoontherapie en chemotherapie duidt, Prof. François Duhoux van Saint-Luc Ziekenhuis in Brussel spreekt over de behandeling van gemetastaseerde borstkanker en Dr. Daphne t’Kint de Roodenbeke  van het Bordet Instituut over symptomen die aandacht verdienen nadat de behandeling is afgelopen.  Er wordt ook uitgelegd waarom een tweede opinie zinvol kan zijn door Dr. Van den Eynde van UZA.

Het virtueel symposium is een initiatief van Esperity, het online forum voor kankerpatiënten, en Talos Health Solutions. Het event is online van 19 juni tot en met 3 juli.

Registeer hier

Contactpersoon:

Nederlands:
Mitchell Silva, Esperity
0476 24 10 86

Frans:
Anne le Toux, Talos Health Solutions
0499 71 72 32