Enquête: Waarom seks?

Dinsdag, 25 februari 2014

Als de diagnose van kanker valt lijkt alsof de  hemel naar beneden valt. De kwetsbaarheid van de mens wordt plots duidelijk en overheerst het denken. Alle aandacht gaat naar behandeling, genezing en terug op krachten komen. Het kan dan wel zijn dat de relatie onder druk komt te staan. Het lichaam is veranderd door een ingreep of therapie en het zelfbeeld kan serieus aangetast zijn. Er wordt vandaag, gelukkig, ook aandacht besteed aan psychosociale noden en de relatie tussen de kankerpatiënt en zijn/haar omgeving. Studenten Permanente Vorming Seksuologie aan de Universiteit Gent doen onderzoek rond het thema van de seksualiteit.

WAAROM SEKS?

Motieven voor seks kunnen voor iedereen en in elke situatie verschillend zijn. In een Amerikaans onderzoek van enkele jaren geleden (Meston en Buss, 2007) werden maar liefst 237 redenen genoemd om seks te hebben. Tot nu is er weinig bekend over de seksuele motieven van mensen die kampen met specifieke gezondheidsproblemen. Aangezien een oncologische aandoening (kanker) een grote invloed kan hebben op seksualiteit, willen de onderzoekers ook daar meer zicht op krijgen.

Iedereen met een oncologische aandoening die seksueel actief is, kan ANONIEM en ONLINE deelnemen via www.waaromseks.be . Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 30 minuten.

Alvast bedankt voor uw inzet!